INSIDER

Botrány S. Ábel tárgyalásán, ezért fakadt ki a közveszélyes lövöldöző

A fiatal férfiról nem vették le a bilincset, mert biztonsági kockázatot jelent, ő azonban nehezményezte ezt.
  • Szerző: Ripost

Már a negyedik ügyvédjét fogyasztja S. Ábel, akit robbanóanyaggal való visszaéléssel vádolnak. A férfi a hatóságok szerint biztonsági kockázatot jelent, így a tárgyalásán sem vehették le róla a bilincset.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció.

Kisebb botránnyal folytatódott S. Ábel pere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A kopasz férfit láb- és kézbilincsben, két kommandós kíséretében vezették a vádlottak padjára. Robbanószerrel való visszaéléssel vádolják, mert 2017-ben az otthonában készített bombát, a bűnlajstromán pedig korábbról már az is szerepel, hogy joghallgatóként társai megölésével fenyegetőzött még, és 2013-ban egy Móricz Zsigmond körtéri gyorsétteremben lövéseket adott le a plafonba.

Az öltönyben megjelenő S. Ábelt a szülei is elkísérték, akiket láthatóan megvisel az évek óta húzódó ügy. Gyógyszert hoztak a fiuknak, de azt nem adhatták át neki. A gyermekük egyből azt kérte, hogy vegyék le róla a bilincset, de a bíróság ezt megtagadta, mert biztonsági kockázatot jelent a személye.

S. Ábel rögvest kifakadt: „Akadályozták a védekezésemhez való jogomat, bilincsben nem tudom felolvasni a mondanivalómat.”

Ezután orvosszakértő kirendelését kérte, ugyanis rohamokkal küzd, 15-ös a cukra, ami már életveszélyes. Majd váratlanul bejelentette: kidobja a mostani ügyvédjét is, teszi mindezt immár negyedik alkalommal.

A tárgyalás így hamar véget ért. A folyosón Ábelt épp elvezették a kommandósok, amikor édesanyja utána kiabált: „Kisfiam, nagyon vigyázz magadra!” Erre Ábel mosolygós integetéssel reagált.

Ezt követően a nő a Borsnak is mesélt a megpróbáltatásaikról. „Nagyon megvisel minket, amit Ábellel művelnek. Látom rajta, hogy meggyötört, fogyott is. Próbáljuk fegyelmezetten viselni a történteket, de mindez nagyon nehéz. Kicsinálják a fiamat” – mondta elkeseredetten az anya. Ábel pere 2020 februárjában folytatódik.