INSIDER

Botrány az RTL Klubban: a tulajdonost nem érdekli, hogy egyik sztárjuk gépfegyverrel akart cigányokra vadászni

Ahogy azt a Ripost először megírta, az RTL Klub sztárja gépfegyverrel akart cigányokra vadászni, és ezt meg is osztotta a Facebookon. Úgy tűnik azonban, hogy a csatorna tulajdonosait ez hidegen hagyja. És Brüsszel is mossa kezeit.
  • Szerző: Ripost

A számolt be arról elsőként, hogy az RTL Klub egyik legnézettebb műsorának főszereplője néhány éve még romákra akart vadászni egy gépfegyverrel, miközben a Jobbik szekerét tolta...

A valóságshow-szerű műsor sztárja, Betti a Facebookra írta ki 2012-ben, hogy gépfegyverrel lőne le cigány embereket.

„Annyira tele van a t...m a cigányokkal, hogy ha tehetném, végigsétálva a cigánysoron az összeset megsoroznám UZI-val. Hamarosan eljön az idő, hogy akkor is végigsétálok UZI-val, ha nem tehetném! Nem érdekel a következmény. Ezt másképp már nem lehet” – áll az RTL Klub új sztárjának egykori posztjában, amit azóta már törölt.

A nő ezt annyival intézte el: „...Volt okom az elkeseredésre, de nem volt mentség arra, ahogyan annak hangot adtam. Bocsánatot kértem miatta és most újra megteszem: bocsánat...” – fogalmazott.

Vincze Betti egyébként később a Jobbik ózdi polgármesterének, Janiczak Dávidnak a kabinetfőnöke lett. Janiczaktól sem idegenek ez ilyen megnyilvánulások, korábban egy Hitler-hasonmással fotózkodott.

Fotó: V4NA

A magyar RTL Klub a luxemburgi székhelyű RTL Csoport tulajdonában van. A V4NA azzal a kérdéssel kereste meg a társaságot, hogy szerintük belefér-e egy cigányellenes szereplőből sztárt csinálni. Választ azonban ez idáig nem kaptak.

Az Európai Unióhoz is kérdésekkel fordult a V4NA. Az Európai Parlament (EP) elnökét, David Sassolit, illetve Vera Jourovát, az Európai Bizottság egyik alelnökét is keresték az ügyben. Utóbbitól nem érkezett választ – a Magyarországot rágalmazó, az ő nevén megjelent Soros-jelentés után ez különösen furcsa – , viszont az EP sajtószóvivője a következő választ küldte a V4NA megkeresésére.

„Nem áll módunkban kommentálni egy adott tévéműsort”.

Azt azért leírták, hogy 2020 szeptemberében, a plenáris ülésen, 545 igen szavazattal 96 ellenében, 54 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban a Parlament hangsúlyozta, hogy a tartós cigányellenesség miatt Európában a romák szenvedik el a legnagyobb mértékben a szegénységet és a társadalmi kirekesztést. A képviselők ezért az inkluzív oktatás, a kisgyermekkori fejlesztés, valamint a diszkrimináció és a szegregáció felszámolására szólítottak fel – írta az Origo.

De ezek szerint Brüsszelt nem zavarja, hogy egy kereskedelmi tévé „sztárja” szélsőségesen cigánygyűlölő.

És ezeket olvastad már?