INSIDER

Botrány a villamoson: megalázta a beteg gyereket és anyját a sofőr

A sofőrt az sem érdekelte, hogy a gyerek értelmileg súlyosan sérült. A nő és a fia végül gyalog ment tovább.
  • Szerző: Ripost

Már nem dolgozik a Szegedi Közlekedési Társaságnál (SZKT) az a villamosvezető, aki nemrég leszállított a villamosról egy sérült gyerekkel utazó édesanyát, mert szerinte a gyerek hangos volt.

A delmagyar.hu szerint az anyuka július elsején írta ki egy Facebook-csoportba történetét. Kora délután utazott fiával, amikor a villamosvezető rászólt, hogy hallgattassa el a gyerekét, vagy ha nem, akkor a következő megállónál szálljanak le. A nő mondta neki, hogy a gyerek értelmileg súlyosan sérült, és nem érti meg, hogy csöndben kell maradnia. Az asszony erre azt a választ kapta, hogy "akkor nem kell tömegközlekedni".

A nő végül leszállt fiával és gyalog mentek tovább. A történtek után Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója bocsánatot kért az anyukától, a villamosvezetőt pedig elbocsátotta.

A sofőr egyébként több utas kérésének tett eleget, amikor felszólította az édesanyát arra, hogy hallgattassa el a gyereket, vagy szálljanak le. Természetesen ez nem volt mentség erre a viselkedésre.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?