INSIDER

Botrány a sürgősségin: rekordideig várakoztatták a súlyos szívbeteg Pétert

Összesen tizenkét órán át várattak az egyik fővárosi kórházban egy többször operált szívbeteg férfit, akit rosszullét miatt utalt be háziorvosa.
  • Szerző: Ripost

Kiss Péter délelőtt 11 óra 15 perckor érkezett meg a sürgősségire, és éjjel negyed 12 is elmúlt, mire távozhatott. Az idő nagy részét folyosón ücsörgéssel töltötte.

"Negyed háromkor hívtak be először, de a hölgy csak annyit mondott, hogy most nem tud velem foglalkozni, mert nincs orvos a közelben. Aztán kiküldött. Fél 5-kor hívtak be megint, akkor EKG-t csináltak, vért vettek, majd elküldtek röntgenre. Ott épp takarítás volt, megint várni kellett – kezdett a történetbe Péter.

Egy óra múlva megint vérvételre szólították. Teltek az órák, Kiss Péter csak várt türelmesen. Éjjel 11-kor szólt neki egy fiatal doktornő, hogy negyedóra, és megkapja a zárójelentést.

"A kórházból kilépve az órám 23 óra 23 percet mutatott. Több mint 12 órát töltöttem el odabent úgy, hogy nem tudtam, nagy-e a baj, megoperálnak-e, vagy ezúttal megúszom. Szívbeteg vagyok, egyszer már újraindították a szívem, aztán katéteres beavatkozáson estem át. Ezért ijedtem meg, amikor újra megéreztem a szorítást a szívem környékén – tette hozzá Kiss Péter a Blikknek.

"Anginás rosszullét" – így nevezte Cserni István háziorvos betegének panaszát. "Fontos volt eldönteni, hogy történt-e akut elzáródás, szíverede­tűek-e a tünetek."

A szóban forgó kórház közölte, hogy a beteg saját lábán érkezett a sürgősségi osztályra, felmérték az állapotát, az eredmények nem igazolták a beutalóban szereplő diagnózist. Hozzátették, hogy a kórház az ország és a főváros egyik legnagyobb sürgősségi ellátóhelye, és meglehetősen túlterheltek

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?