INSIDER

Bosszúból gyújtotta fel a fiam a munkásszállót, nevetve nézte a lángokat – állítja az apa

A 17 éves Kristóf felgyújtotta szobáját a munkásszállón, miatta 46 embernek kellett kiköltöznie.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a beszámolt, vasárnap éjjel az apja által üzemeltetett munkásszállón felgyújtotta földszinti szobáját egy fiatalember, tette miatt a lakhatatlanná váló munkásszállóról öt embert kellett füstmérgezéssel kórházba szállítani .

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy szempillantás alatt tönkretette beteg édesapja élete munkáját a gyújtogatással Kristófírja a Bors.

„A gyomrom teljesen összeszorul, idegileg összeomlottam, a történtek óta nyugtatókat szedek .Gyakorló vallásos emberként képes vagyok megbocsájtani, de most még nagyon dühös vagyok rá” – mondta el a lapnak a gyújtogató apja, Milán.

Kiderült: a problémák akkor erősödtek fel, amikor a férfi elkényeztetett 10. osztályos fia két hónapja elkezdett kábítószerezni a barátaival. Az édesapa próbált tenni ellene, még a fia telefonját is elvette, hogy ne tudja tartani a kapcsolatot a társasággal, de a kamasz ivott is és a tudatmódosító szerektől nem tudott gondolkozni sem.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

„Azt mondta, öngyilkos akart lenne, de ehhez képest elsőként hagyta el az épületet. Szerintem rajtam akart bosszút állni, mert elvettem a telefonját, hogy ne hívhassa fel a drogos haverjait. Az utcán vártam a mentőket és a tűzoltókat, ő pedig odaállt mellém és elkezdett röhögni, mondván, hogy szép a tűzijáték. Amikor mondtam, hogy a fiam a tűz okozója, azonnal megbilincselték”emlékezett vissza a Borsnak az apa.

A fiút közveszély-okozás miatt letartóztatták és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították. A törvényszék közleménye szerint a fiú pszichés betegséggel küzd, már pénteken is megpróbált végezni magával.

„Akkor a hipós flakonba ivott bele, de a kórházból már másnap hazahoztam. A rendőrségen azt mondta, meg akarta magát mérgezni, de az orvosnak már arról beszélt, hogy a dobozba vizet öntött előtte” – mondta az apa.

A szálló lakhatatlanná vált, ideiglenesen egy közeli iskola tornatermébe helyezték el a lakókat. A Bors megtalálta azt a férfit, aki az életét kockáztatva próbálta menteni a többieket.

„Erős füstszagra, csattanásra és kiabálásra lettem figyelmes, amikor 15 óra munka után felébredtem. Örülök, hogy túléltem, én hagytam el utoljára az épületet” – mondta a lapnak Szalai László.

Kristóf akár 8 év börtönt is kaphat a gyújtogatásért.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?