INSIDER

Borzalmas: megvadult kutyafalka támadt két lovasra Ferihegyen, egyikük egy 15 éves lány volt

Csak a patásoknak és lovasaiknak köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj. A gazdák nem tudták visszatartani a megvadult ebeket.
  • Szerző: Ripost

Rákosvidéken megvadult kutyák támadtak rá Vágó Tímeára és egy 15 éves lányra, miközben lovagoltak. Éppen a Merzse mocsár Vecsés felőli oldalán léptettek gyanútlanul, amikor öt póráz nélküli eb esett a lovaiknak.

Az egyik paripát több helyen is megsebesítették, de lovasaikat szerencsére nem érték el – tudta meg a Metropol.

Nem sokon múlt, hogy elharapják a kutyák Gina ínszalagját
Fotó: Metropol

A lovas sportedző jószágai érdekében, a kerület Facebook-csoportjában próbálta meg kideríteni, be voltak-e oltva a támadó kutyák. Ám pillanatok alatt egy kommentháborúban találta magát.

„Tudom, hogy csak felületi sebeket ejtettek a lovainkon, de véreztek, és alapból csak tetanusz ellen szoktuk oltani őket, veszettség ellen nem. Szerencsénk volt, mert ha a megvadult állatok az ínszalagot harapták volna át, akkor a lovam, Gina akár le is sántulhatott volna. Az egyetlen célom az volt, hogy meggyőződjek arról, hogy be vannak oltva, eszem ágában sem volt feljelenteni, de a kutyák tulajdonosa nem jelentkezett” – árulta el lapnak a lovas.

Több helyen is megsérült a ló / Metropol

„Láttuk, hogy sétálnak előttünk az úton. Hangosan kiabáltam, hogy álljunk meg. Bár még messze voltunk, de a kutyák észrevettek, és elkezdtek eszeveszetten rohanni felénk. Két nő volt velük, az egyikük folyamatosan ordibált, de nem tudta visszahívni őket. Megálltunk, mintha jéggé dermedtünk volna. Gondoltuk, ha nem mozgunk, nem lesz baj. Egy darabig csak hangosan ugatva rohangáltak körülöttünk, és szagolgatták a ló lábát. Közben a gazdájuk ordított, de nem tudta megfogni őket. A kislány alatti ló, Gina, a körülményekhez képest nagyon nyugodtan állt, meg sem mozdult, viszont az én lovam, Roxy elkezdett idegesen toporzékolni. Aztán egyszer csak az egyik kutya elkezdett felugrálni Gina szügyére és nyakára, és közben harapta, ahol érte. Közben csatlakozott a támadáshoz egy másik eb is. A nő eközben csak ordított, de nem segített, nem jött közelebb 2-3 méternél. Ez már sok volt Ginának is és az első patájával ijedtében a kutya felé csapott. Közben Fanni, a rajta ülő kislány csak a tapasztalatának köszönhette, hogy nem esett le, és nem őt kezdték el harapni a kutyák” – árulta el a Metropolnak Tímea.

Mivel az agresszív falka nem tágított, így Tímea úgy döntött, a legjobb, ha gyorsan elmenekülnek a helyszínről. Az acsarkodó ebek üldözőbe vették őket, de nem bírták tartani a lépést a lovakkal, így végül sikerült lerázni őket. Az eset azonban nem ért megnyugtató véget, hiszen az oltást igazoló kutyatulajdonos azóta sem jelentkezett.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így készíts hercegnőburgonyát!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?