INSIDER

Borzalmas fájdalmak: lyuk tátong a magyar nő hasán a sérvműtét után

Az orvosa szerint ez teljesen normális, nem történt semmi hiba.
  • Szerző: Ripost

Tanácstalanul jár orvostól orvosig az a nő, akinek egy sérvműtét után két héttel is egy lyuk tátong a hasfalán. Viola Marianna horrorfilmbe illő képeket osztott meg a sebéről, s fél tőle, hogy az előbb-utóbb elfertőződik.

"Egy reggeli, frissítő zuhanyzás előtt elszörnyedve vettem észre, hogy egy kisebb lyuk van a varrat mentén a hasamon" – kezdte Marianna, aki a műtétet követően egy hétig volt a vidéki kórházban, majd hazaengedték. 

"Már aznap este belázasodtam, végül kiküldtek hozzám egy mentőt, aki úgy látta jónak, ha visszavisz a kórházba, hogy biztosan megelőzzünk egy esetleges fertőzést. Pár nappal később varratszedésre mentem vissza, ott az orvos azt mondta, nincs probléma a műtét során bevezetett cső helyén található sebemmel, nyugodtan érheti víz, akár még szappan is" – folytatta az asszony, hozzátéve: hiába kért kenőcsöt vagy bármiféle tanácsot, az érintett osztályon mindenhol falakba ütközött.

"Napról napra egyre rosszabb lesz, nem akar begyógyulni. Hogyan mosnám ki szappannal, amikor folyamatosan folyik ki belőle a váladék? Ráadásul borzasztóan fáj. Amióta közzétettem a történetem, nővérek és orvosok is megkerestek, hogy segítsenek. Sokan mondták: szakmai szemmel sem normális, hogy a műtét után ennyi idővel egy körülbelül 55 mm mélységű, többcentis nagyságú lyuk tátong a hasamon, konkrétan nyílt sebként" – állítja Marianna, aki most egy másik vidéki városi kórházat keres fel annak érdekében, hogy végre ellássák. 

"Nem tartom magam paranoiásnak, a fájdalmam valós és a lyuk is jól látható. Úgy gondolom, 2019-ben ennek nem így kellene működnie, ezért is fordultam a nyilvánossághoz" – zárta az asszony a Blikknek.

Dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus szerint a műtét során bevezetett cső szerepe, hogy a műtéti területről kiáramló váladékot elvezesse, ugyanis az könnyedén táptalaja lehet a fertőzéseknek. "Emellett fertőtlenítésre is alkalmas. A helyén maradt seb gyógyulása attól függ, milyen mély maga a seb, milyen szöveteket érintett, és van-e társbetegség, ami lassítja a gyógyulást. Valakinek 1-2 nap alatt helyrejön, másoknak 10-14 napba is beletelik, amíg begyógyul" – mondta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?