INSIDER

Börtönre ítélték Czeglédy bűntársát

Jogerősen két év, két hónap börtönre ítélte a Szegedi Törvényszék Czeglédy Csaba üzlettársát, aki a Czeglédy Csaba nevéhez köthető Human Operator Zrt. egyik alvállalkozója volt - írta a Magyar Nemzet.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A lap úgy tudja, hogy június utolsó hetére tűzheti ki a bíróság a büntetőper előkészítő ülését, amelyen jogerős ítéletet hirdethetnek azokkal szemben, akik a nyomozás során beismerték a terhükre rótt bűncselekményeket, és elfogadják azt a büntetést. Czeglédy Csaba, azaz Gyurcsány ügyvédjének ügyében februárban emeltek vádat, 21 ember ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, és hamis magánokirat felhasználása miatt. A vád szerint több milliárd forint kárt okoztak.

A Szegedi Törvényszék bűnsegédként elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrány okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalásban mondta ki bűnösnek az elítéltet, aki egy makói iskolaszövetkezetet vezetett. A férfi 2013-ban volt a szövetkezet névleges vezetője, amely közvetve a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó, Czeglédy Csabához köthető Human Operator Zrt. alvállalkozójaként működött.

Czeglédy Csaba  ügyében februárban emeltek vádat, 21 ember ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt.

A vád szerint Czeglédy Csaba a szombathelyi székhelyű társaság ügyvezetőjeként 2011-től kezdődően olyan bűnszervezetet hozott létre, amelynek célja a döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó részvénytársaság adófizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt.
A vád szerint Czeglédy ezzel a tevékenységével több milliárd forint kárt okozott.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezekből a karácsonyi sütikből egy morzsa sem marad
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?