INSIDER

Bombanő ecsettel: A modellkedés helyett a festészetet választotta Rebeka

Ha tehetné, a gyomaendrődi édesanya egész nap festene.
  • Szerző: Ripost

Minden adott lenne Lázár Rebeka számára, hogy modellnek álljon, ő azonban inkább a kreativitást választotta. És milyen jól is tette! A most 25 éves lányt már 19 éves korában is vonzotta a festészet, és mi tagadás: igencsak jól áll a kezében az ecset.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Már gyermekkoromban is vonzott a rajzolás és a divattervezés, de egy idő után éreztem: a festészetben jobban tudnám kamatoztatni azt, ami bennem van. Egy festőművész tanár volt a mentorom, akitől sokat tanultam. Számomra olyan a festészet, mint egy meditáció, az önkifejezés egy formája, ami rendkívül kikapcsol” – újságolja a Borsnak.

Jelenleg egy szívet ábrázoló
mûvön dolgozik
Fotó: Czerki Gábor

Rebeka a Békés megyei Gyomaendrődön fogadta a Bors munkatársait a műhelyében, és rögvest elújságolta nekik: leginkább portrékat szeret festeni, az absztrakt művészetet pedig ötvözi a realizmussal.

„Általában rengeteg ötletem van, és nagyon jók a visszajelzések, egyre több megrendelést kapok, már-már alig győzöm. Magammal viszont nagyon kritikus vagyok. Nagyon szeretem a régi festők munkáit, Salvador Dalí az egyik kedvencem. Az egyik képemet a kis­fiamról festettem, ez is egy portré. Egy komolyabb festmény általában 4 napot vesz igénybe. Ceruzával megrajzolom az alapot, majd megfestem a kontúrokat, végül a részleteket puhább, vékony ecsetekkel. Persze, hagyni kell időt a száradásnak, ezért is hosszabb a folyamat. Nagyon szeretek a színekkel játszani, főleg az emberi bőrhöz hasonló tónusokkal, ügyelek a részletekre” – teszi hozzá az egygyermekes édesanya, aki éppen a vízparton egy szívet ábrázoló festményen dolgozott, rovatmotívumokkal kiegészítve.

Rebeka és a kisfiáról készült portré
Fotó: Czerki Gábor

Rebeka a jövőben is a festészetben képzeli el magát, ami egy valóságos szerelem a számára. És mi tagadás: szemmel láthatóan igencsak tehetséges!

A 25 éves Rebeka 19 éves kora óta tanulja a
festészetet, rengeteg ötlete van, és nagyon
jók a visszajelzések a mûveirôl
Fotó: Czerki Gábor

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?