INSIDER

Bomba miatt borul a közlekedés Budán

Egy világháborús robbanószerkezetet fognak hatástalanítani a városrészben pénteken.
  • Szerző:

A Budavári Önkormányzat tájékoztatása szerint a Kalevala Park építési munkálatai közben az Attila út – Krisztina körút – Szarvas tér által határolt zöld területen egy 50 kilós második világháborús robbanószerkezetet találtak, amit péntek reggel 8 órakor fognak hatástalanítani.

Emiatt biztonsági zárást rendeltek el az Attila úton (a Döbrentei tér és a Dózsa György tér közötti szakaszon), a Szarvas téren, a Krisztina körúton a Dózsa György tér és a Rácz Fürdő közötti szakaszon, továbbá a Tabán parkban a (Czakó utca – Naphegy utca – Rácz Fürdő – Krisztina körút által határolt területen).

Képünk illusztráció (Fotó: pixabay)

Az intézkedés azt jelenti, hogy az Erzsébet hídról Buda felé csak a Hegyalja út irányába lehet majd lehajtani, az Attila út felé nem. A Széll Kálmán tér és a Déli Pályaudvar felől érkezőket szintén elterelik majd. Terelve járnak a lezárt területet érintő tömegközlekedési eszközök is.

A robbanótest hatástalanítása és elszállítása több órát vesz igénybe, ez alatt a környékre sem gépkocsival, sem gyalogosan nem lehet bejutni. A környező házakban élőknek a hatástalanítás idejére el kell hagyniuk az ingatlanaikat. A Budavári Önkormányzat a lakók számára befogadóhelyet nyit a Budavári Művelődési Házban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?