Létrehozva: 2021.09.17.

Boldogan élnek nyolcan a bérelt budaörsi panelben

Papp Orsolya és férje, Papp József 16 éve él házasságban, hat gyermeket nevelnek. A legidősebb 23 éves, a legkisebb még csak 6 hónapos. Egy 57 négyzetméteres bérelt panellakásban élnek Budaörsön. Nincs autójuk, sem vagyonuk, mégis végtelenül boldogok. 

Papp Orsolya és férje, Papp József 16 éve él házasságban, hat gyermeket nevelnek. Nincs autójuk, sem vagyonuk, egy budaörsi bérelt panelben élnek nyolcan, ők mégis boldogok.

Orsolya még házas volt, amikor Józseffel találkozott és mindent elsöprő szerelembe estek.

A 23 éves Alex a legidősebb (ő már elköltözött, de gyakran van együtt a családdal, ezért nincs most éppen a képen), őt követi a 14 éves Orsi, a 13 éves Fanni, a 12 éves Artúr, a 6 éves Bence, és a 6 hónapos Liza (Fotó: Ripost7 / Knap Zoltán)

„Az első férjemet tizenhat évesen ismertem meg, ebből a kapcsolatból született a nagyfiam. Kilenc évig hűséges társai voltunk egymásnak, de megromlott a kapcsolatunk. Sosem mentünk külön sehová, aznap mégsem jött el velem a házibuliba, ahová meghívtak minket. A sors akarta így: Józseffel azon az estén találkoztunk. Néhány hét után összeköltöztünk, azóta is szerelemmel szeretjük egymást” – emlékszik Orsolya.

Orsolya és József 16 éve házasodtak össze, azóta is rajongva szeretik egymást
(Fotó: családi archívum)

Öt közös gyermekük született, mindegyiket nagyon várták. A legkisebbet, Lizát három évig tervezgették, míg végre megörvendeztette az egész családot születésével.

Legkisebb gyermekük, Liza születésére három évet vártak (Fotó: Ripost7 / Knap Zoltán)

„Lizával könnyű, nem nyűgös baba, kéthetes korától végigalussza az éjszakát” – számol be az anyuka. „Volt nehezebb gyerekünk is. Persze nálunk is előfordulnak viták, de ahogy kisfiunk, Bence mondja: sírás-nevetés az élet! Én sírok örömömben és bánatomban, de a fáradtságtól is. Józsefre viszont mindig számíthatok, ha fáradt is, táncol, beszélget velem, hűséges társ, csodálatos férj és apa.

A házaspár úgy érzi, a gyerekeikkel töltött idő ad értelmet a napjaiknak

A szülők rengeteget foglalkoznak a gyerekekkel: kézműveskednek, társasoznak, kártyáznak, sportolnak, kirándulnak együtt (Fotó: Ripost7 / Knap Zoltán)

 

József gitározik is, régen volt egy zenekara, így a gyerekek úgy nőnek fel, hogy körül veszi őket a zene (Fotó: Ripost7 / Knap Zoltán)

„A közös játékok és programok, a gyerekeinkkel töltött idő feltölt minket. Nem mindig egyszerű ennyi gyermekkel, de megéri. Mi bennük látjuk a jövőt és a boldogságot” – érzékenyül el Orsolya. Az ötödik gyerek, Bence születéséig egy családi napköziben dolgozott, azóta főállású anyuka, de ha nagyobbak lesznek a gyerekek, szeretné visszamenni dolgozni. József díszítő az Operában. „Rengeteget dolgozik értünk, mégis nagyra értékeli az én munkámat is” – mondja Orsolya. „Soha nem kell kérni, hogy segítsen, magától látja, mi a teendő és elvégzi szó nélkül. Nem vagyunk jómódúak, minden vagyonunk a gyerekeink, mégis boldogok vagyunk.”

Orsolya és József havonta egyszer próbálnak kettesben is kimozdulni, étterembe, színházba menni vagy csak sétálni. „Fontos, hogy egymásra is szánjunk időt. Nagyon kötődünk egymáshoz. Amíg a férjem haza nem ér, aludni sem tudok nélküle” – mondja az asszony.

Szűk a hely az étekzéseknél a parányi panellakás konyhájában, de ők így is boldogok
(Fotó: Ripost7 / Knap Zoltán)

 

Bár a már 23 éves Alex elköltözött ottonról, számára is nagy boldogságot jelentett kishuga, Liza születése (Fotó: családi archívum)

Nyaralásaik alkalmával szívesen betérnek kedvenc éttermükbe is, ahol évek óta ugyanaz a pincér szolgálja ki őket és már meg sem lepődik, ha újabb gyermekkel érkeznek.

Fotó: családi archívum

 

Nagy volt a boldogság, amikor a 88 éves nagyi végre láthatta Lizát. A koronavírus-járvány miatt ugyanis korábban nem merték elvinni hozzá (Fotó: családi Archívum)

 

Az egész család szereti a fiús sportokat

Orsolya sokat focizik a fiúkkal, de a labdarúgó bajnokságokat is együtt szurkolja végig a család és a szintén nagy kedvencük. Fotó: családi archívum „Szeretünk a természetben lenni, sokat biciklizünk és kirándulunk. A Covid előtt a két nagylány balettozni és táncolni is járt és mindketten évek óta gyermekvasutasok. Havonta kétszer adnak szolgálatot, nyáron pedig egy-két hetet töltenek a vasutas táborban. A férjem gitározik, régen volt egy zenekara is. A gyerekek úgy nőnek fel, hogy körülveszi őket a zene” – mondja Orsolya.

Felnőttként kapta vissza az édesanyját

Orsolyának nehéz gyermekkora volt, öt testvérével a nagyszüleinél nevelkedett.

„Felnőttként kaptam vissza az édesanyámat, akkor kapcsolódott be az életünkbe, de onnantól csodálatos anya és nagymama volt. Pótolta az elveszített éveket. Egy éve hagyott itt minket. Nagyon hiányzik. A húgommal is jó a kapcsolatom, neki öt gyermeke van. Van fogadott nagyink is, Trixi, aki rengeteget segít nekünk, nagyon szeret minket, Lizát alig várta. Korábbi lakhelyünkön Irénke néni volt a fogadott nagyink. Rá is mindig számíthattunk és a mai napig tartjuk vele a kapcsolatot.”

Fontos a hit a család életében

Orsolya és József igyekszik úgy nevelni a gyermekeiket, hogy szeressék, segítsék egymást, hogy tudjanak egymásra számítani az életben. „A legfontosabb a szeretet, egymás támogatása és a megbocsájtás. Mindenkinek van rosszabb napja és mindenkinek más a természete. Ezt néha kicsit nehéz kezelni, de szeretettel minden megoldható. A hit segít ebben, gyerekkorom óta fontos számomra és a családunk életében is jelen van. Keresztény elveket vallunk. A református közösségbe járunk, Orsika hamarosan konfirmál.”

Ha további érdekes, megdöbbentő sztorikról olvasnál, keresd a szeptember 14-én megjelent Ripost7 legfrissebb számát az újságosoknál, vagy egyéb árusítóhelyeken!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Házasság első látásra: csalódott a menyasszony, nem ilyen férjet akart

origo.hu

Brüsszel bejelentette: készüljünk a háborúra!

borsonline.hu

Gyászol a magyar TV2: súlyos halálhír rendítette meg ma a sztárokat

hirtv.hu

Kommunikációs szakértő: Magyar Pétert a botrány hozta, úgy tűnik az is viszi el

ripost.hu

Váratlan fordulat: fontos elhatározásra jutott Katalin hercegné

origo.hu

Imádja a luxust és dicsekszik pénzével a Magyar Péter mögött álló vállalkozó - videó

mindmegette.hu

Megvan a titkos recept: ebből a tésztából készül minden az albán pékségekben!

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Jó hír a nyugdíjasoknak: újabb kedvezmény érkezik

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Ma lenne nyolcvanéves minden idők egyik legnépszerűbb magyar énekese

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Egy 39 éves nő megvert két kalauzt a vonaton, majd megharapott egy rendőrt

INSIDER

Hová lett a pénz? Csődben a város, Budapest baloldali vezetése a duplájára nőtt iparűzési adót is eltüntette

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

„Ez már tényleg sok” – szögeskolbásszal mérgezik a kutyákat Győr-Moson-Sopron vármegyében

INSIDER

Ennyiért lehet idén vonattal az Adriára utazni

INSIDER

Rémes, mit hozott Sándor, de még durvább, amit Józseftől és Benedektől kapunk

INSIDER

Féltékenységből gyújtotta fel barátját egy férfi Budapesten