INSIDER

Lemértük, bő 3 perc átjutni a Blahánál a veszélyes kereszteződésen

Megbénította a körút közlekedését a Balaha Lujza tér felújítása, egyre nagyobb a közlekedési káosz.
  • Szerző: Ripost

A Blaha Lujza téren a kereszteződésen kocsival átjutni több mint 3 perc, ráadásul balesetveszélyes is. Ezt a rövid távot máskor legfeljebb egy perc alatt meg lehet tenni, a hétfőn elkezdett felújítás miatt a háromszorosára számíthatunk. A körúton közlekedve egyszer csak azzal találja szembe magát a kocsival és a biciklivel haladó, hogy megszűnik a sávja.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Tartottam a sávot a sárgával jelzett, ideiglenes szakaszon, amikor előttem termett hirtelen a semmiből három biciklis„ – panaszolta egy olvasónk. A felújítás miatt azon a szakaszon nincs külön se biciklisáv, se nyomvonal. A kerékpárosokat és az autósokat ugyanabba a keskeny sávba vezetik be, ami káoszt okoz és veszélyes is. Ráadásul sok bringás a dugót ki akarja kerülni, ezért a kocsik között szlalomozik előre, balesetveszélyes szituációkat teremtve ezzel. Vagyis a Blahánál a kereszteződésben átkelni nemcsak lassú, de balesetveszélyes is.

Blahán kocsival

Fotó: Metropol

A Blaha Lujza teret teljesen kiürítették, körbekordonozták. A buszsávban és a körúti kerékpársávban már felmarták az útburkolatot: elkezdődött a másfél évig tartó felújítás. A munkálatokat 2022 év vége előtt biztosan nem fejezik be, és az is biztos, hogy 10-12 hétig komolyabb forgalomkorlátozásra kell számítani a csomópontban és környékén.

Két óra átszelni Budapestet autóval

A pesti alsó rakpart és a Lánchíd lezárása miatt óriási káosz volt, nyári vakáció ide vagy oda, de hétfő óta szinte lehetetlen közlekedni a fővárosban. A Metropol korábban már lemérte, hogy mennyivel növekedett meg a dugók miatt az utazási idő, ez mostanra a sokszorosa lett. Aki az agglomerációból érkezik, két órát is a kocsijában tölthet, míg beér a munkahelyére.

  • M0-M3 bevezető – Stadionok megálló: most 90 perc (forgalom nélkül 13 perc, június 9-én 48 perc, június 21-én 61 perc volt)
  • Zugló közepéről az Üllői úthoz: most 75 perc (forgalom nélkül 18 perc, június 9-én 39, június 21-én 48 perc volt)
  • Budaörsi bevásárlóközpont – Újbuda központ: most 80 perc (forgalom nélkül 13 perc, június 9-én 58, június 21-én 63 perc volt)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?