INSIDER

Fontos változás lép életbe hétfőtől, bejelentést tett a BKK

A járványügyi intézkedésekhez igazodva április 19-től, hétfőtől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a BKK járatai.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A hatályos rendelkezéseknek megfelelően – az iskolák alsó tagozatainak és az óvodák nyitásával összhangban – április 19-től, hétfőtől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a fővárosi járatok. A BKK egyúttal fenntartja a korábban bevezetett csúcsidőszaki sűrítéseket is: a járatok a reggeli csúcsidőben hosszabb idősávban – egészen 9 óráig – gyakrabban közlekednek, valamint délutántól számos járat sűrűbben, a csúcsidőszaki követéssel közlekedik a kora esti órákig.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A sűrűbb menetrenden kívül a BKK április 19-től a hónap végéig ingyenes utazást biztosít járatain az alsó tagozatos diákok számára. Erről a társaság honlapján lehet bővebben olvasni.

A Budapesti Közlekedési Központ szakemberei folyamatosan azon dolgoznak, hogy a várható utasforgalomnak megfelelő menetrendeket alkalmazzák a budapesti közösségi közlekedésben – különös tekintettel a koronavírus-járvány miatti korlátozásokra. A kijárási tilalom időtartamának változása, és a lassan élénkülő esti forgalom miatt fokozatosan áll vissza a korábbi menetrend az este 8 óra utáni időszakban. Április 7-től és április 12-től már gyakrabban közlekednek egyes járatok 20 óra után is. A késő esti és az éjszakai közlekedést érintő változások a jövőbeni kormányzati intézkedéseknek megfelelően, a kijárási tilalom módosításával összhangban várhatók.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?