INSIDER

Bíróság előtt az orvos, aki nem vette észre az egyéves kisbaba halálos sebeit

A lajosmizsei kislányt az apja többször mellkason szúrta, drog hatása alatt.
  • Szerző: G. J.

A nagymama és az orvos is a vádlottak padján a megkéselt lajosmizsei csecsemő ügyében. Az egyéves lajosmizsei kislányt saját apja, drog hatása alatt négyszer mellkason szúrta. A családtagoknak először fel sem tűnt, hogy a baba megsérült.

A lajosmizsei T. József nem tudta feldolgozni, hogy élettársa 2015 májusában elhagyta. Rendszeresen drogozott, négy napon keresztül egy kristály nevű kábítószert szívott fel, amitől hallucinált, ideges volt, úgy gondolta, hogy a családtagjai megakarják ölni. 

2015. szeptember 10-én reggel egy 21 centiméter pengehosszúságú konyhakést vett magához. Bal karjával magához ölelte egyéves kislányát és legalább négyszer mellkason szúrta.

Ezután magát is többször megsebezte, de az öngyilkossága nem sikerült. A családtagjai találtak rá, kicsavarták a kezéből a kést, hívták a mentőket, először észre sem vették, hogy a kislánynak is baja esett.

A babát a körzeti orvoshoz vitték, ahol azt állították, hogy üvegcserépbe esett. Az orvos nem ismerte fel, hogy a sérülések késszúrástól származnak, ezért azokat egyszerűen letapasztotta.

Miután a gyermek vért hányt, mentőt hívtak hozzá és utána került a Szegedi Klinikára, ott megmentették a pici életét. 

Az orvost gondatlanságból elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolják. Kedden áll először a Kecskeméti Törvényszék elé. 

És ezeket olvastad már?