INSIDER

Bilincselés után halt meg a négygyerekes apa

Alig több mint egy hétig tudták életben tartani azt a harmincéves férfit, aki egy rendőri intézkedés után került kórházba még július 7-én hajnalban.
  • Szerző: Ripost

Az új pszichoaktív szer befolyásoltsága alatt őrjöngő M. Istvánra az egyik békési utcában hívták a zsarukat, a férfi a hatósági fellépés közben megsérült. A négygyermekes apa életéért a békéscsabai kórház intenzív osztályán sokáig küzdöttek, a hétvégén azonban a szervezete feladta a harcot.

Az úgynevezett herbál hatása alatt állt, amikor levette a nadrágját, alsónadrágban szaladgált, önkívületi állapotban kiabált, de senkit nem bántott – mondta a Borsnak korábban a férfi testvére, Renáta, aki állította: a bátyja nem állt ellen agresszívan a rendőröknek. A család rendőri túlkapásról beszél, szerintük Istvánt súlyosan bántalmazták. Renáta megerősítette testvére halálhírét.

A rendőrök érkezésekor a férfi az utcán volt, a felszólításra nem igazolta magát, erőszakosan viselkedett, majd el akart futni. A rendőrök földre vitték, megbilincselték és előállították a Békési Rendőrkapitányságra. Orvost hívtak hozzá, az orvos pedig mentőt kért az önkívületi állapotban lévő, továbbra is erőszakosan viselkedő és rángatózó férfihoz. A férfi a rendőri intézkedés közben megsérült, de a kórházi vizsgálat eredménye szerint keringésének és légzésének leállása nem a testi kényszer, illetve az önkívületi állapot miatt szerzett sérülések következménye volt – közölték a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

István édesanyja feljelentést tett a rendőri intézkedés miatt. Dr. Kovács Katalin főügyészségi katonai ügyész közölte: az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regio­nális Osztálya hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt folytat nyomozást

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes kókusztekercs receptje
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?