INSIDER

Az aszfaltra zuhant: ezért szenvedett súlyos balesetet a biciklis a Határ úton

Nem volt szerencséje a budapesti biciklisnek, aki a főváros egyik forgalmas útján úgy döntött, saját maga írja a KRESZ-szabályt. A biciklis megsérült.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Összekuporodva feküdt a földön a biciklis a Határ úton, miután egy autó ütközött vele. A biciklis döntése majdnem az életébe került, amikor leszállás helyett, inkább áthajtott a bringájával a kopottas zebrán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Reggel a XX. Határ úton kijelölt gyalogátkelőhelyen áttekerő kerékpárost ütött el egy autó, a kétkerekű vezetője megsérült.

-írja Facebook-posztjában a Balesetinfó. A súlyos balesetről egyik követőjük képet is készített, amin jól látszik: az ütközés után a biciklis a XX. kerületi zebra járdaszegély közeli szélén kötött ki.

biciklis

Fotó: Facebook

A biciklivel való közlekedést a gyalogos-átkelőhelyen is szigorúan veszik a KRESZ. A közlekedési szabályok szerint a zebrán le kell szállni a kerékpárról, és azt tolva szabad csak az úttesten áthaladni. A szabály szerint az elütött biciklis helytelenül közlekedett, hiszen zebrán csak a gyalogosoknak van elsőbbsége, a kerékpárosoknak leszállás nélkül nincs. – írja a police.hu egyik korábbi közleményében.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?