INSIDER

Bevizsgáltatta a gazda, hihetetlen, mi volt a kertbe kiszórt sonkában

Csak a gazdája gyors reakciójának köszönhető, hogy nem pusztult el szörnyű kínok között Bello, a 3 éves bichon havanese kutya. Valaki ugyanis fagyállóba áztatott sonkaszeleteket helyezett közvetlen a társasházuk kijáratához, szépen elrendezve, hogy a kutyák minél többet egyenek a mérgező ételből. A rendőrség nyomoz az állatkínzó után.
  • Szerző:

Szörnyű vége lehetett volna annak a novemberi reggelnek, amikor Bello kutya kiszaladt a rózsadombi társasházból, ahol gazdájával, Szigetvári Boglárkával él. Közvetlen a kijárat mellett ínycsiklandó falatokra lelt. A furcsán vöröslő, friss sonkák illatosak voltak. Valaki szépen gondosan sorba rakta őket, s lépésről lépésre vezettek a ház melletti gesztenyefa alá, ahol egy nagyobb adagot rejtett el valaki az avarba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

„Láttam, hogy Bello eszik valamit” – mesélte a -nak Boglárka. – „Nagyon megijedtem, amikor láttam, hogy gondosan elhelyezett sonkák sorából falatozik. Rosszat sejtettem. Mindent lefényképeztem, hogy legyen bizonyíték, és felszedtem az ételt, hogy más állat ne ehessen belőle. Két állatorvost is felhívtam, azt mondták: fél órán belül meg kell hánytatni a kutyát, különben elpusztul. Remegő lábbal, imával az ajkamon szálltunk kocsiba a megszeppent kiskutyával. Fél óra alatt mindent kihányt, újabb injekció kellett ahhoz, hogy abbahagyja az öklendezést. Ott voltak a rettenetes vörös sonkadarabok.”

Fotó: Ripost

Miután Bello jobban lett, Boglárka a II. kerületi rendőrkapitányságra sietett, hogy feljelentést tegyen.
„A rendőrök megértőek voltak, minden adatot felvettek, az általam bizonyítékként hozott sonkadarabokat azonban nem fogadták be. Ezeket én magam, a saját költségemen küldtem el a NÉBIH-hez, bevizsgálásra” – folytatta Boglárka.

„Pár nappal később megérkezett az eredmény. Az utolsó pillanatig reménykedtem, hogy mégsem szándékosan akarták megmérgezni a kutyámat. A vizsgálat azonban kimutatta: a csalétekben etilén-glikol volt, vagyis a sonkát valószínűleg fagyállóba mártották. A NÉBIH levelét és a saját fotóimat is elküldtem a rendőrségnek.”
Boglárkáék kertje 5000 négyzetméteres, három társasházi épület áll benne, bejutni csak biztonsági kód ismeretében lehet. Az egyik házban három kutya van, az övékben pedig Belloval együtt öt. Mint kiderült: az utóbbi időben több kutya is rejtélyes betegségben szenvedett. Az egyik gazda már több mint 200 ezer forintot költött kedvencére, mert annak vesekárosodása és hasnyálmirigy-gyulladása lett.

Fotó: Sulyok László / Ripost

„Ezek mind jól nevelt, csendes kutyák, akiket családtagként szeretnek a gazdáik. Nagyon fáj, hogy valaki ennyire gyűlöli őket, és ahelyett, hogy velünk, gazdákkal beszélné meg, mi a gondja, rögtön az életükre tör, szenvedést okoz nekik – tette hozzá Boglárka, aki azóta Bellot kizárólag pórázon viszi ki.
”A rendőrség állatkínzás miatt indított nyomozást az ügyben, gyanúsítotti kihallgatás egyelőre nem történt„ – közölte a kérdésére Csécsi Soma, a Budapesti Rendőrfőkapitányság szóvivője.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?