INSIDER

Beteg kislányért futottak az ovisok

Speciális babakocsiért rendeztek Mikulás-futást az ózdi Újváros Téri Óvoda ovisaival. A kocsit egy beteg kislánynak szánják. Mikulás környékén, karácsony közeledtével számos jótékonysági akció indul, összefog az ország, hogy a rászorulók számára is szép legyen a karácsony.
  • Szerző: Ripost

Benyhe Nikolett, az ózdi Újváros Téri Óvoda dadusa mindig is szeretett futni, és régóta tervezgette, hogy a szenvedélyét megosztja a gondjaira bízott ovisokkal. Mi sem jobb alkalom erre, mint a közelgő ünnepek, amikor jótékonykodással is összeköthetik a testmozgást. Nikolett egy kislányt választott, akinek a Tégy Jót a Fogyatékosokért Alapítvány gyűjt egy speciális babakocsira.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Tégy Jót Alapítvány

„Dominika koraszülött volt, és agyi problémákkal jött a világra” – mondta el a -nak Ganyi Károly, az alapítvány vezetője. – „A mostani babakocsiját sajnos kinőtte, és a nagyobbat nem támogatják teljes mértékben. A családja mindent megad a kislánynak, de szűkös körülmények között élnek. Ezért segítünk nekik a gyűjtésben. Az ovisok imádták a futást, mindenki nagyon jól érezte magát. Az óvoda aulájában perselyt helyeztünk el, ebbe december 17-ig várjuk az adományokat Dominikának.”

Fotó: Tégy Jót Alapítvány

Jótékonysági MikuLÁSS futás a Margitszigeten

A Margitszigeten is lehet jótékonykodni futás közben. December 8-ra jótékony futást szervez a Láss Egyesület. Céljuk, hogy a látássérült emberekkel megismertessék a sport örömeit, és segítséget biztosítsanak nekik a segítség nélkül egyáltalán nem elérhető szabadidős sporttevékenységekben. A részvételt biztosító nevezési díjakból befolyó összeg a LÁSS működését támogatja.

15 pláza fog össze egy beteg kisgyerekért

Sok vidéki és fővárosi bevásárlóközpont fog össze, hogy egy súlyosan beteg kisgyerek álmát valóra váltsák karácsonyra.

Fotó: Csodalámpa Alapítvány

A Rejtélyek karácsonya programsorozat keretében december első három hétvégéjén, csütörtöktől vasárnapig a plázákban egy óriási karácsonyfagömbbel és izgalmas játékokkal találkozhatnak a családok, akik játék közben a kívánságteljesítő Csodalámpa Alapítványt támogathatják.

Élelmiszert gyűjt a Vöröskereszt

A Tesco üzletlánc 112 áruházában pénteken és szombaton tartós élelmiszereket és tisztítószereket gyűjtenek a Magyar Vöröskereszt önkéntesei. Lesz lehetőség pénzadomány felajánlására is a helyszíneken kihelyezett perselyekbe, és online is lehet adakozni, hogy a rászoruló családoknak is szebb legyen a karácsonya.

Fordított adventi naptárral gyűjtenek az ökumenikusok

A különleges kalendárium ablakaiból nem ajándékokat vehetünk ki, hanem napról napra a segítség új formáját ismerhetjük meg. Minden ablak kinyitásával újabb lehetőséget kapunk, hogy csatlakozzunk az összefogáshoz, és megtapasztaljuk a segítségnyújtás örömét. A szeretetehseg.hu honlapra látogatók kinyithatják a virtuális adventi kalendáriumot, ott találják, hogyan tudnak az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül nehéz helyzetben lévő családoknak segíteni.

Nem kell csomagolni a Mikulásgyárba

A tartós élelmiszer- és ruhafelajánlások mellett ajándékkönyveket és önkénteseket is várnak idén a szervezők a Mikulásgyárba. Az ajándékokat nem kell becsomagolni. Egy hónap alatt legalább 50 ezer könyvet szeretnének összegyűjteni és eljuttatni olyan családokhoz, akiknek a lakóhelyén nincs könyvesbolt. A Millenáris Parkban november 29-től december 21-ig gyűjtik a rászorulóknak szánt tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, ruhákat, játékokat. A Millenárison lévő közpnt mellett a budapesti Lurdy Házban is van gyűjtőpont, de postán is feladhatók a küldemények, a cím ennyi: Mikulásgyár.

Cipősdobozba zárt meglepetés

Cipősdoboznyi ajándékot vár a Baptista Szeretetszolgálat, az országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a dobozokat a rászoruló gyermekekhez, még az ünnepek előtt.

És ezeket olvastad már?