INSIDER

„Ugye, ti nem fogtok meghalni?„ – kérdezgeti szüleitől a beteg, nehéz helyzetben lévő magyar kislány

Nehéz helyzetben van a család, segítséget kérnek.
  • Szerző: Ripost

Két kisgyermekükkel él együtt az anya és az apa, akiknek most nagy segítségre van szükségük, hogy túllendüljenek az anyagi nehézségeken. Az Anyák az Anyákért Alapítvány közösségi oldalán osztotta meg a posztot, melyben a család segítséget kér. A férj ugyanis otthon van egyik gyermekével GYOD-on, így csupán alkalmi munkákat tud elvégezni, és hirtelen a nyakukba szakadt elég sok adósság.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Illusztráció: Pixabay

„Egyik gyermekünk, a 11 éves Kitti SNI-s, asperger szindrómás, ezért van a GYOD, vele délután otthon kell lenni„ – kezdte az anyuka a posztban. „10 évig éltünk együtt a férjem édesanyjával, aki tragikus hirtelenséggel, augusztusban 1 hét alatt halt meg. A gyerekeket nagyon megviselte a dolog, főleg az aspergeres kicsit, aki azóta, azt kérdezgeti, hogy »Ugye, ti nem fogtok meghalni? « – nem érti, hogy volt, aztán már nincs. A másik kislányunk, a 13 éves Kinga egyik osztálytársát, kiemelték a családból. Sírva jött haza, hogy: »Ugye anya, mi sosem leszünk ilyen szegények, hogy ez történjen?«”

Az asszony szerint anyósa halála után megszűnt a bérleti szerződésük, az új szerződő a férje lett.

„Az előző szerződést lezárták és megkaptuk az elszámolást: 140 000 Ft. A településünkön csatornázás volt, ennek is megkaptuk a díját: 123 000 Ft. Azt ígérték, hogy senkinek sem kell egy összegben kifizetni, még is így lett. Hulladék szállítás elmaradt díja: 70 000 Ft. A temetés minden pénzünket elvitte. Most várjuk a csodát, persze nem ölbe tett kézzel. Kisebb-nagyobb kerti munkákat elvállal a férjem, fát vág, metsz, ami jön mindent elvállalunk„ – magyarázta az anya, aki 8 órában ugyan dolgozik, de ez és a GYOD elmondása szerint nem fedezi a tartozásaikat.

„A tartozásokat nem tudjuk kifizetni, amik szinte egyszerre szakadtak a nyakunkba. A lakás bérleti szerződése tartalmazza, hogy ha bármelyik szolgáltató felmondja a szerződést, akkor automatikusan felmondásra kerül a bérleti szerződésünk. Az összes tartozásunk 333 000 Ft” – tette hozzá az anya, akinek hatalmas boldogságot és könnyebbséget jelentene, ha ez az összeg összegyűlne, mert onnantól már ha szűkösen is, de meg tudnának élni.

„Látjuk, a fényt az alagút végén, de egyedül nem megy„ – zárta sorait.

Ide kattintva tudsz segíteni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?