Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2021.06.18.

Itt vannak a friss adatok: már 5 millió 389 ezer embert oltottak be Magyarországon

Folyamatosan oltják az embereket Magyarországon, csak így állítható meg a járvány.

Folyamatosan oltják az embereket Magyarországon, a beoltottak száma 5 389 058 fő, közülük 4 360 313 fő már a második oltását is megkapta.

Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli interjújában újra kérte a még be nem oltottakat, hogy éljenek az oltás lehetőségével.

Koronavírus: hiába pereltek az oltásellenesek
MTI/Balázs Attila

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Magyarország továbbra is második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 55%-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 44%-os átlaggal. Eddig 5 millió 393 ezren regisztráltak és közülük 92% már fel is vette az oltást. A 12-15 éves korosztályban eddig 40 ezren regisztráltak és 4 ezer gyermek már megkapta az oltást.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Bővebben!

A vírussal szemben egyedül az oltás jelent védelmet, aki beoltatja magát védett, aki nem, potenciális beteg – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Az oltásokról

A kormányfő azt mondta, Magyarországnak az oltások tekintetében másfél, két hónapnyi előnye van az Európai Unió összes többi országával szemben, „mert hamarabb szereztünk vakcinát, és gyorsabban oltottunk”. Hozzátette: az élet újraindításában is az elsők között vagyunk.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, nagyon aggasztja azonban, hogy van hárommillió ember, aki nem oltatta be magát.

Aki nincs beoltva, azt meg fogja találni a vírus, „van potenciálisan hárommillió beteg emberünk” – hangsúlyozta Orbán Viktor, és arra kért mindenkit, „ne üljön föl a szép nyári hangulatnak” „meg a szép adatoknak”, aki nem oltotta be magát, az regisztráljon és oltassa be magát.

A miniszterelnök arra is felhívta a figyelmet: aki be van oltva, az mostani tudásunk szerint az eddigi vírusvariánsokkal szemben is védett. A szakemberek egyelőre nem jelzik előre azt, hogy horizonton lenne olyan variáns, amellyel szemben az eddig alkalmazott oltások ne védenének – mondta.

Orbán Viktor az oltás felvételére buzdított a mutációk miatt, és arra kért mindenkit: „béküljünk meg azzal a gondolattal, hogy a vírussal szemben egyedül az oltás jelent védelmet.”

A beoltottak száma pontosan 5 389 058 fő, közülük 4 360 313 fő már a második oltását is megkapta. 106 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 807 428 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 950 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 734 627 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 42 851 főre csökkent. 289 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 43-an vannak lélegeztetőgépen. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli interjújában újra kérte a még be nem oltottakat, hogy éljenek az oltás lehetőségével. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Magyarország továbbra is második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 55%-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 44%-os átlaggal. Eddig 5 millió 393 ezren regisztráltak és közülük 92% már fel is vette az oltást. A 12-15 éves korosztályban eddig 40 ezren regisztráltak és 4 ezer gyermek már megkapta az oltást. Az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/folyamatosan-nyitva-van-az-online-idopontfoglalo

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jön az apokalipszis: 114 órán át havazik majd március végén

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

borsonline.hu

Hatalmas UFO bukkant elő a semmiből, sokkot kaptak az emberek

mandiner.hu

Hont András: Magyar Péter belezavarodott a történetébe

ripost.hu

Mindenkit meglepett Kulcsár Edina, bejelentette a nevet

vg.hu

Ukrán parancsnoki tanácskozásra mértek csapást az oroszok, vérfürdő a fronton

origo.hu

Megdöbbentő felfedezés: gyógyíthat a rágó?

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Csillogtak a szemek: talpig feketében, nem akárhol jelent meg Benedek Tibor özvegye, Epres Panni

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

„Kis kék manó” - megmutatta édes kisfiát Szinetár Dóra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Hová lett a pénz? Csődben a város, Budapest baloldali vezetése a duplájára nőtt iparűzési adót is eltüntette

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

Emmanuel Macron összevissza beszél, háborúba sodorná Európát

INSIDER

Mindenki erre várt már: hatalmas fordulat áll be időjárásunkban

INSIDER

"Mi lesz így a kislányával?" - 4 éves gyermeket hagyott maga után Szabina

INSIDER

"Gyomoridegem van, amikor arra kell mennünk" – Rettegnek a helyiek a 41-es főúttól

INSIDER

„Békéscsaba mentőállomás. Kórház?!” - 20 év telt el az ikonikus telefonbeszélgetés óta, így van most a néni