INSIDER

Meglepő kutatás: Ez történik a magzattal, ha a terhes kismamát beoltják koronavírus ellen

Várandós nőket oltottak be kutatók Pfizer/BioNTech vakcinával és szülés után megvizsgálták az újszülött csecsemőket.
  • Szerző: Ripost

A beoltott anyák és csecsemőik vizsgálatai meglepő eredményhez vezettek. A várandós nők Pfizer/BioNTech vakcinával való oltása után az újszülöttek vérében SARS-CoV-2 elleni antitesteket mutattak ki – derül ki a Medrxiv-en megjelent friss kutatásból.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

beoltott anya

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

A szakemberek szerint az influenza és a TdaP oltáshoz hasonlóan egy COVID-19-ben korábban nem megbetegedett, és a szülés előtt 3 héttel egyetlen Pfizer/BioNTech oltást kapó várandós nő egészséges újszülöttének köldökzsinór vérében IgG antitesteket mutattak ki a SARS-CoV-2 S-fehérjéje ellen.

A beoltott anyák vizsgálatainak eredményeit egy doktornő saját tapasztalata is alátámassza. Egy immunológus orvosnő is hasonlót tapasztalt, ő 2020. 12. 17-én kapta meg az első, majd 2021. 01. 07-én a második oltását, és 2021. 02. 25-én adott életet a kisbabájának.

„Egy gyönyörű kislánynak adtam életet. A gyerek egészséges és antitestek vannak a vérében” – számolt be az örömteli hírről a boldog édesanya.

Megtaláltam a Pfizer COVID vakcinadózisait 17/12/2020 & amp; 21/01/21 az első terhességem második-harmadik trimeszterében.
Én egy ... </ p> Közzétette: WK Allergy, Asthma and Immunology Center – & nbsp; 2021. február 27., szerda </ blockquote> </ div>

 

A várandósok mellett fontos lehet a szoptatós édesanyák vizsgálata is. Aki úgy kapta meg a Pfizer/BioNTech cég Comirnaty névre hallgató Covid-oltását, hogy szoptatott, és van kedve részt venni egy önkéntes adatszolgáltatásban, akkor írjon egy emailt a [email protected] címre (magyarul), a tárgysorba pedig írja be, hogy: Szoptatás – Comirnaty.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?