INSIDER

Bemutatta a MÁV az új csodavonatát

Egyszerre 600 utast is tud szállítani a MÁV új motorvonata, amelyből végre teljesen összeállt az első példány. Az új szerelvények főleg az elővárosi vonalakon fognak közlekedni, ahol klímával és fedélzeti wifivel növelik az utasok kényelmét. Februártól állítják be őket.
  • Szerző: Ripost

Ma mutatta be a MÁV az első készre szerelt új, Stadler KISS emeletes motorvonatát, amelyet még 39 másik is követ, ugyanis az eredetileg megrendelt 19 szerelvény mellé nemrég további 21-et rendelt a vasúttársaság.

Az új szerelvények főleg az elővárosi ingázók utazását teszik kényelmesebbé, hiszen ezekkel a klímás, wifis motorvonatokkal szeretnék kiváltani a most használt, kényelmetlen és levegőtlen ingavonatokat főleg a váci és szolnoki vasútvonalakon, de a tervek szerint a Balaton felé is közlekedtetik az egyenként 600 férőhelyes motorvonatokat.  Az első körben lehívott 11 darab KISS motorvonat 2020 februárjától állhat forgalomba a váci és a ceglédi elővárosi vasútvonalon, majd további 8 darab emeletes motorvonat érkezik 2021 elején - közölte a vasúttársaság. 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?