INSIDER

Belefulladt a sertéstelep szennyvizébe, így bűnhődik a felelős

Rettenetes halált halt egy nő: beesett és belefulladt egy sertéstelep szennyvízülepítő aknájába. Kiderült, hogy az akna fedlapja elkorhadt, amiért a telep vezetője felelős. Felfüggesztett fogházat kapott.
  • Szerző: Ripost

Egy asszony 2016. december 3. és 14. napja között – pontosabban meg nem határozható időpontban – megjelent a sertéstelepnél, majd ismeretlen okból átmászott a telepet övező kerítésen és megközelítette az egyik szennyvízülepítő aknát. Ráállt az akna tetején található korhadt, hiányos deszkalapokra, amelyek nem bírták el a súlyát, ezért a szennyvízülepítő aknába zuhant és belefulladt az abban található folyadékba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bár ő mászott be a kerítésen, haláláért mégis a telep vezetőjét vonták felelősségre. D. I. feladatai közé tartozott ugyanis a telephely működtetési feltételeinek biztosítása, a telephely karbantartása, továbbá az ott dolgozó állatgondozók és karbantartók munkájának irányítása. A bíróság szerint nem gondoskodott a szennyvízülepítő aknák és fedőlapjaik biztonságáról, az aknafedő lapok állékonyságának felülvizsgálatáról, folyamatos karbantartásáról, javításáról, cseréjéről, illetve azok elkerítéséről, a beesési veszély elhárításáról, illetve a beesési veszély elhárítása érdekében figyelmeztető, biztonsági jelzések elhelyezéséről, valamint arról, hogy az aknák közelébe ne juthasson illetéktelen személy.

, Image: 102636705, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Ezért a Pécsi Törvényszék halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében találta bűnösnek és hat hónap fogházra ítélte, de a végrehajtást 1 évi próbaidőre felfüggesztette.

És ezeket olvastad már?