INSIDER

Beköszöntött az ősz: brutális széllel és zivatarokkal érkezik a rossz idő

A következő napokban elég erősen le fog csökkenni a hőmérséklet. A kora reggeli órákban tíz fokig fog lecsúszni a hőmérő higanyszála.
  • Szerző: Ripost

Az elmúlt napokban már egyértelműen a tudtunkra adta az időjárás, hogy véget ért a nyár. Ám ami most jön, arra jobb, ha felkészülünk.

Szerdán borongós, szeles idővel kezdődik az ősz. Napközben észak felől megnövekszik a felhőzet, és több helyen számíthatunk esőre, záporokra, egy-egy zivatarra.

Fotó: 123RF

Az élénk lökésekkel kísért nyugatias szél az ország északi felében megerősödik. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, egyes helyeken viharossá (néhol 65 km/h körül) fokozódhat. Mindössze 16-22°C lesz a legmelegebb órákban – írja a Köpönyeg.

Csütörtökön napsütést követően sok gomolyfelhő képződik, de csak néhol fordul elő zápor. Délutánra mérséklődik az eleinte még élénk északnyugati légmozgás. Reggel 11, délután 23 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken csípős lesz a reggel, szinte mindenütt 10 fok alá csökken a hőmérséklet. Csapadék nem valószínű, napos időben lesz részünk, és a szél is csillapodik. Délután 20-25 fok ígérkezik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?