INSIDER

„Kisfiunk szenvedését és fájdalmát látjuk„ – összefogtak a békéscsabai Milánkáért

Békéscsabai tűzoltó kisfiáért jött létre egy összefogás gyógyulása érdekében.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Gárdián Milán hetekkel korábban jött világra, mint ahogy szülei várták. Három hónapos korában epilepsziás lett, illetve emésztési és idegrendszeri problémák is jelentkeztek nála. Később az orvosok találtak egy eltérést, úgynevezett EIEE 58-as génhibát, amely felelős lehet az epilepsziáért, a gyomorpanaszokra viszont még nincs magyarázat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Milánka most négy és fél éves és mindössze tizenegy kilogramm. Komoly fájdalmakkal küzd, fejlődése megállt, ülni és beszélni nem tud, csak forgolódik, és jobb napjain gőgicsél. Sajnos mai napig csak a tápszert tolerálja a szervezete, és gyakran fájdalmak, rohamok gyötrik.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Összefogás Milánért

A családnak szüksége van minden segítségre, hogy Milán állapota javuljon, és úgy fejlődhessen, mint a vele egykorú társai. Bácsfalvi Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester online árverésre bocsátotta festményét, és a befolyt összeget pedig Milán gyógyulására ajánlotta fel. A kisfiúnak ezen kívül most az Együtt a Kisangyalokkal Mozgáskorlátozott gyermekeket támogató Alapítvány próbál segíteni, ők gyűjtenek neki Milán fejlesztő terápiáihoz.

„Milán állapota eddig nem tette lehetővé a rendszeres fejlesztést, most az alapítvány segítségével belevágnánk egy intenzív terápiába a Borsóház kötelékében. Ennek költségeit, 3 millió forintot igyekszünk összegyűjteni, hogy egy éven keresztül havonta egyszer egy hétre elmehessünk a solymári fejlesztőházba„ – árulta el az édesanya, Gárdián Békési Éva a beol.hu-nak, hozzátéve, hogy erejét tűzoltó férjéből és családjából meríti. „Ezerféle beavatkozás és vizsgálat után is a kisfiunk szenvedését és fájdalmát látjuk. Nem várjuk, hogy felzárkózzon a kortársaihoz, elfogadjuk a megváltoztathatatlant is, csupán egy jobb életminőségben reménykedünk. Ami ezenfelül esetleg megtörténne – felülne, újra mosolyogna, felállna – az maga lenne a csoda.”

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?