INSIDER

Békés megyei lakástűz: megrázó részletek a kétéves kisfiú haláláról

A gyermek bátyja kért segítséget a szomszédoktól, akik azonnal rohantak is a házhoz, de a kicsit már nem lehetett megmenteni.
  • Szerző: Ripost

Álmában érte a halál azt a kétéves kisfiút, akit most egy Békés megyei falu egy emberként gyászol. A kisfiú és a bátyja az anyjukkal voltak otthon, amikor az asszony elment a család ebédjéért a közeli konyhára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A két kisgyermek alig pár percre maradt egyedül, amikor felcsaptak a lángok. Az idősebbik, ötéves fiúcska a kapura mászva kiáltott segítségért.

A szomszéd, Ódor István épp a kertje végében dolgozott, amikor kiszúrta a kerítésen kétségbeesetten ordító fiút.

„Megkértem, hogy nyissa ki a kaput, de amint kinyitotta a reteszt, már csak némán mutogatott a ház felé. Belépve láttam, hogy mindent ellepett a füst, lángoltak a bútorok, az izzók leolvadtak a plafonról” – emlékezett vissza a Blikknek a férfi, aki a kezében hozta ki az apró fiút. „Pár perccel később megérkezett az édesanyjuk, teljesen összetört, amikor felfogta, mi történt. A szomszédban lakó védőnőnek szóltam, hogy a kicsinek – ha gyengén is – van pulzusa. Ő próbálta meg újraéleszteni” – folytatta.

Eközben már megérkeztek a mentők is, ám hiába küzdöttek vagy másfél órán át, nem tudták megmenteni a kétéves kisfiú életét. A kicsi anyukája végig fogta a csöppség kezét, beszélt hozzá, de elbúcsúzni már nem tudott tőle.

Úgy tudni, elektromos tűz okozhatta a tragédiát, ám a kisfiún nem voltak láng okozta sérülések. Nem ő az egyetlen áldozata a tragédiának, a család hőn szeretett vizslái és pár hetes kölykeik odavesztek a házban.

„Egyelőre még nem tudjuk, hogyan tovább. A ház lakhatatlanná vált, a gyerekek nem is tudnának visszamenni” – mondta a nagymama a lapnak.

A lap információi szerint a gyerekek édesapja a hír hallatán azonnal hazautazott Németországból, ahol eddig dolgozott. A család nem akart nyilatkozni a tragédiáról. A rendőrség vizsgálatot indított.

És ezeket olvastad már?