INSIDER

Bekeményít az időjárás: a szél még csak a kezdet, jön a hózápor!

Az erős szél még csak a kezdet volt!
  • Szerző: Ripost

Szerdán a középső tájakon süthet többet a nap, máshol felhősebb, borongósabb időre van kilátás. Eleinte csak a Dunántúlon, délután máshol is kialakulhatnak futó záporok, helyenként hózáporok. Az északi-északnyugati szelet élénk, erős, helyenként viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Csütörtökön az ország északnyugati részén naposabb, délkeleten felhősebb idővel indul a reggel. Délután elszórtan záporok, az este közeledtével többfelé kisebb hózáporok alakulhatnak ki. Még többfelé lehet élénk, erős az északias szél. Reggel fagyos, fagypont közeli hőmérsékletekre van kilátás, délután 5-10 fokot mérhetünk.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, sokfelé alakulhat ki átmenetileg zápor, esetleg hózápor. Egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. A szél veszít erejéből. Reggel sokfelé fagyhat, délután pedig 4-9 fokig emelkedhet a hőmérő higanyszála. Szombaton egy hidegfront érkezhet feltámadó északias széllel, kevés csapadékkal, pár fokos lehűléssel – írja az Időkép.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?