INSIDER

Balotaszállási állatkínzás: hihetetlen, hogy él most is a kegyetlen asszony

Az asszony egy rövid időre eltűnt a botrány után, de most újra régi otthonában él.
  • Szerző: Ripost

Még ételért se jár ki a faluba, remeteként éli mindennapjait az a balotaszállási asszony, akinek tettén egy ország dühödött fel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 68 éves H. Balázsné kutyája augusztus elején szökött el a tanyáról. Néhány nappal később az asszony rátalált az elkóborolt ebre, amelyet a kocsijához kötve vontatott haza. Marci véres mancsokkal, levegő után kapkodva szenvedett ki. Az esetről készült videófelvétel felbőszítette az állatvédőket: napokon át gyülekeztek az asszony házánál, aki akkor inkább elmenekült az ingatlanból.

Mára visszatért, ám a falubeliek nyomát sem látják azóta sem. Szinte semmi jel nem utal arra, hogy a házban élne. Tegnap a Blikk munkatársai azt látták, hogy a mezőgazdasági gépek egy része azóta eltűnt a birtokról. Egy kék traktor árválkodik csupán a telken, ami egykor Marci kutyának fedelet nyújtott. Most egy fekete kiskutya tekint rá otthonaként, ha éppen nem a tyúkokat vagy a libákat hajkurássza.

„Reméltük, megjön az esze és legalább egy kutyaházat kap ez a kis szegény pára, de azóta sincs változás a tanyán. Nem is látjuk a gazdáját itt a faluban, még a boltba se jár ki bevásárolni. Csak az ételfutár érkezik néha, ő is csak a kerítésre akasztja az éthordót” – mondta egy helybeli asszony, aki szerint bár a harag a falubeliekben elcsitult, a mai napig téma az a borzalom.

Az asszony a lapnak nem nyitott ajtót, csak a fia ment a kapuhoz, aki – bemutatkozás után – egy gyors „viszontlátásra” búcsúzással rövidre is zárta a beszélgetést.

A múlt héten lezárta a rendőrség a közel két hónapja tartó nyomozást, és szakértői vélemény alapján súlyosították a cselekményt a korábbi vétségről állatkínzás bűntettére.

„Örülünk, hogy lezárult a nyomozás, de boldogok még nem lehetünk. Csak akkor lélegezhetünk fel, ha kimondják az ítéletet is, ami, nagyon reméljük, letöltendő lesz. Szeretnénk, ha ezzel is meg tudnánk előzni a további állatkínzásokat” – magyarázta Pastrovics Anita, a Mancs a kézben Kutyamentő Alapítvány munkatársa.

Dr. Bereczki Zsigmond ügyvéd elmondta: kétféle módon lehet elkövetni állatkínzást. „Az egyik, ha a gerinces állatot bántalmazzák, vagy úgy bánnak vele, ami alkalmas arra, hogy a jószág elpusztuljon vagy egészségkárosodást szenvedjen. Ilyen lehet, ha a kutyát, macskát a falhoz vágják vagy éheztetik őket. Kimeríti az állatkínzás fogalmát, ha a gerinces állatot kiteszi valaki az utcára.”

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kívül roppanós, belül puha habcsók
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?