INSIDER

Hiába a koronavírus-járvány, tovább urizálnak a baloldali vezetők

Van olyan település, ahol az idősek járnak rosszul, máshol a sportegyesületek, de akadnak, akik százmilliót költenek csapatépítő tréningre.
címkék:
  • Szerző: ripost

Szinte alig akad olyan baloldali városvezetés az országban, ahol nem kirúgásokkal vagy megszorításokkal próbálják kezelni a koronavírus-járványt a polgármesterek. A felső körökbe tartozó baloldali vezetők persze a helyükön maradhatnak, miközben milliós fizetést vesznek föl.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dunaújvárosban a héten döntöttek arról, hogy az idős rászorulók idén nem fognak egyszeri pénzbeli juttatást kapni.

Megszorításokban és urizálásban nagyon jók a baloldali városvezetők

Megszorításokban és urizálásban nagyon jók a baloldali városvezetők.
Fotó: MTI

Az ózdi jobbikos polgármester, Janiczak Dávid alaposan kihasználta a rendkívüli jogrendet, és egyszemélyben alkotta meg a 2021-es költségvetést, ami több megszorító intézkedést tartalmaz.

Többek között jelentősen csökken a helyi civil szervezetek és sportszervezetek támogatása; a helyi egyházi közösségek támogatása elmarad a korábbiaktól; valamint megszűnik a rendőrségnek és a helyi polgárőrségnek nyújtott 1-1 millió forintos támogatás.

Budapesten, az I. kerületben sem túl rózsás a helyzet. A budavári önkormányzat polgármestere, V. Naszályi Márta szintén egymaga akarná megalkotni az idei évi költségvetést.

A tervezetből kiderült, hogy felelős gazdálkodás helyett a baloldal a kormányra mutogat, miközben feléli az előző városvezetés által ráhagyott 10 milliárd forintos vagyont – írja a tényfeltáró cikkében az Origo. Járvány alatt viszont a baloldali vezetés luxuskiadásokra szórja el a kerületi lakosok pénzét:

  • csapatépítő tréningek – 109 millió forint
  • reprezentációs jellegű kiadások – 200 millió forint
  • lakásvásárlás –100 millió forint
  • lakásfelújítás – 500 millió forint
  • turistabusz-parkoló – 44,5 millió forint
  • lakásügynökség létrehozása – 20 millió forint
  • részvételi demokrácia címén álkonzultáció – 31,4 millió forint

A XI. kerületi polgármester, László Imre sem túl kíméletes és együttérző: felére csökkentette az óvónők és bölcsődei dolgozók cafetériáját. Az önkormányzati dolgozók cafetériáját megszüntették, valamint az iskolai igazgatók (az önkormányzattal külön kötött) megbízási szerződésének összegét a felére csökkentették.

Szombathelyen Nemény András polgármester levelet írt a helyi vállalkozásoknak, hogy fizessék meg az iparűzési adót, annak ellenére, hogy a kormány a felét elengedte. Mindezek mellett a város jelenleg nem rendelkezik elfogadott költségvetéssel

Pécsett Péterffy Attila folyamatosan azért kampányol, mert nincs pénzük, ehhez képest egy korábbi döntés értelmében a képviselők bérei már harmadszor emelkednek az új ciklusban, ami hárommilliós többletkiadást jelent.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?