INSIDER

Balhézó ellenőrök miatt satufékezett egy busz: életveszélybe sodorták az utasokat

Botrányos jelenetek zajlottak Dunaújvárosban, a buszsofőr feljelentést tett.
  • Szerző: Ripost

Akciófilmes útonállókhoz hasonlóan stoppolt le egy Dunaújvárosba tartó autóbuszt egy elé kivágó, majd hirtelen befékező autó. A kocsiban azonban jegyellenőrök ültek, akik hangos szóváltást követően felnyomultak a buszra, jegyeket, bérleteket ellenőrizni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció – Fotó: MTI

„A járdaszigetet megkerülve, a forgalommal szembeni sávban, szinte együtt kanyarodtunk a 6-os útra. Az autó megpróbált leszorítani, miközben elém vágott” – mondta a sofőr, aki feljelentést tett az ügyben.

Az autón nem volt semmiféle jelzés, így a járművezető fejében az is megfordult, hogy rablók támadták meg a buszt. A kocsiból egy feldúlt férfi üvöltözött, hogy miért nem állt meg, közben pedig két nő odakintről dörömbölni kezdett a jármű ajtaján. Ekkor már látható volt a nyakukban lógó ellenőri igazolvány. Miután felszálltak, egy utas szóvá tette, hogy miért ezzel az életveszélyes módszerrel állították meg a járatot.

„Utasítsa rendre az utasát, különben le fogom szállítani!” – rivallt rá a tanúk szerint a megdöbbent buszvezetőre a megszólított ellenőrnő. Miután leellenőrizték a jegyeket, visszaültek az autóba. A járat és az ellenőr autója együtt gurult el Dunaújvárosig, ahol a sofőr feljelentést tett.

„Bokorugró ellenőröknek hívjuk őket. Régen táblával intették le a buszt, újabban autóra teszik ki a jelzést. Most ilyen a fedélzeti kamera képei szerint nem volt a kocsi hátulján – mondta el a Blikknek Dobi István, a Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége (KDSzSz) elnöke. Hozzátette, senki nem érti, mi szükség van erre, miért nem szállnak fel megállóban vagy az induló állomáson. – Többször jeleztük a Volán igazgatóságának, hogy vessen véget az alvállalkozó ennek a gyakorlatnak, mert baleset lesz a vége” – tette hozzá Dobi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?