INSIDER

„Balázs nem halt meg, csak álmodni ment” – nem tudják elengedni szülei a szörnyethalt rendőrt

Balesetet szenvedett a 22 éves, rendőrként dolgozó Balázs. Az ütközés erejétől az autóból is kizuhant.
  • Szerző: Ripost

Két éve, hogy a bajtársai segítségére siető 22 éves Mátyás Balázs szolgálatteljesítés közben meghalt. Felelőse még nincs a fiatal rendőr tragédiájának. Szülei, Mátyás Zsolt és Vali lelki sebei nem gyógyulnak. Fiuk elvesztését örökké gyászolni fogják, elengedni csak akkor tudják, ha lezárják az ügyet .

Képünk csak illusztráció

Mátyás Balázs kamaszként már tudta, szülei példáját követve rendőrként szeretne majd szolgálni. A tragédia reggelén is átölelte, megpuszilta édesanyját, pacsiztak apukájával, egyikük sem sejtette, hogy utoljára teszik. 2018. február 15-én éjjel a fiatal őrmester egy szirénázó rendőrautó utasaként garázdaság miatt intézkedő bajtársai segítségére sietett Újpestre. A Fóti út és Leiningen Károly utca kereszteződésében egy másik rendőrautóval karamboloztak: Balázs a hatalmas ütközéstől kirepült az autóból és azonnal életét vesztette.

„Azzal, hogy valakit elítélnek majd, a mi fiunk nem támad fel, de akkor tudjuk mi is elengedni Balázst, ha lezárják az ügyet. Annak az autónak a sofőrjét meggyanúsították, amiben a fiunk ült, de a másik kocsi vezetőjét nem ismerjük, még a részvétét sem fejezte ki. Nekünk Balázs hős, nem halt meg, csak álmodni ment, nem hagyott itt senkit, csak előre ment” – mondta a nyugdíjas kormányőrként dolgozó édesapa a Blikknek.

„Sajnos a legjobb barátja vezette azt a rendőrautót... Az a fiú karácsonykor ott ült az asztalunknál, együtt sírtunk... Elvesztettünk egy életet, de azzal, hogy megbocsátottunk neki, visszaadtunk egy másikat, mert ő is tönkrement lelkileg” – mondta Balázs apja.

„Az egész családunk a hazát szolgálta, a legfiatalabb közülünk az életét is odaadta érte” – mondja az édesapa, aki a feleségével egyetértésben a gyermekük haláláért kapott sérelemdíjból szolgálat teljesítése közben elhunyt rendőrök családjait segítő alapítványt hoz létre.

„Bejegyezték már és elkezdett dolgozni a Szolgálatteljesítés Közben Alapítvány, egy életet ugyan pénzzel nem lehet visszaadni, de Balázs így legalább tud segíteni, hiszen ezért is lett rendőr” – mondta Zsolt, aki fia emlékére a baleset helyszínén kopjafát állított. A tragédia évfordulóján, szombaton 23:37-kor néma megemlékezést tartanak ott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?