INSIDER

Balatonba fulladt testvérpár: szívszaggató döntést hozott a gyászoló édesapa

Maga alá temeti a gyász a megtört szülőket. A Balatonba fulladt testvérpárt siratja a családja.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a is beszámolt, szörnyű tragédia történt vasárnap délután a Balatonnál. Egy jászberényi testvérpár vesztette életét, miután elsodródtak a matracukkal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 13 éves Zoltán és 17 éves Tamás állítólag tudtak úszni, még sem volt esélyük a túlélésre, miután gumimatracuk a bójákon túl sodorta őket.

Fotó: Bors

Három gyermekkel mentek nyaralni, de csak a legkisebbel, a 9 éves Dominikával térhetett haza Fonyódról a jászberényi Pongrácz család – írja a Blikk. A gyászoló szülők a tragédia után nem voltak képesek elhagyni a Balatont, egész éjszaka virrasztottak, hajnalban pedig két mécsest helyeztek ki a parton.

„A boncolásra pénteken kerülhet sor, a hamvasztás pedig majd csak utána lesz. Végül pedig majd postán fogjuk megkapni az urnákat. Hagyományos, koporsós temetést nem rendezünk, képtelenek lennénk kijárni a gyerekeinkhez a temetőbe. Itthon fogjuk őrizni az urnájukat magunknál a házban” – mondta megtörten a Blikknek a családfő, Sándor.

A szülők a kislánnyal a parton volt, hogy kőből készült tornyokat készítsenek a fiúknak. Épp a tragédia előtti pillanatokban még visszaintegettek a tinédzserek a szüleiknek, majd nem sokkal később nyomuk veszett.

„Szegény húguk mindenképp szerette volna még utoljára látni őket. Szerencsére a ravatalozóban is megengedték ezt neki. Nagyon jó testvérek voltak, talán Dominikának lesz a legnehezebb feldolgozni ezt az egészet. A bátyjai még a számítógépen is mindig olyannal játszottak, amivel mindhárman tudtak együtt. A kisebbik, Zoli most ment volna a nyolcadik osztályba, kitűnő tanuló volt, gyermekorvos akart lenni. A bátyja, Tomi szakácsnak tanult. 20 éves testvérük már külön élt tőlünk, ő rendőrnek készül. Ő is teljesen összetört a hír hallatán. Mind a négy gyermekünket a saját erőnkből neveltük. A kislányunk miatt most mindenképpen erősnek kell maradnunk” – mesélte a könnyeivel küszködve a férfi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?