INSIDER

„Megismertem a fiam úszónadrágját, de gondoltam, másnak is lehet olyan” – mondta zokogva a Balatonba fulladt testvérpár édesapja

Két kiskorú gyermekét vesztette el a jászberényi P. család a Fonyódhoz tartozó Alsóbélatelep egyik szabadstrandján vasárnap délután.
  • Szerző: Ripost

Az egész országot megrázta a hír, hogy a hétvégénAlsóbélatelepnél belefulladt két jászberényi fiú a Balatonba. A testvérpár édesapja megtörten nyilatkozott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 13 és 17 éves fiúk holttestét órákon át keresték a mentők, a második gyermeket négy szonáros hajó kereste.

Először a 13 éves Zoltán, később a 17 esztendős Tamás holtteste került elő a vízből. A tragédiát a fiúk 9 éves kishúga is végignézte.

Balatonba fulladt testvérpár

Fotó: Markovics Gábor

A fiúk matraccal mentek be a tóba napozni, a bóját is elhagyták. Az üres matracokra nem sokkal később egy SUP-os figyelt fel.

A gyermekeit gyászoló édesapa a TV2 Tények műsorában zokogva beszélt a drámáról.

„Megismertem az úszónadrágját, de gondoltam, másnak is lehet olyan” – elevenítette fel a férfi azt a borzalmas pillanatot, amikor az egyik gyermekét kihozták a partra. „Ránéztem az arcára, akkor mondtam, hogy a miénk…”

Elmondta: nem telt el 30 perc a között, hogy ő kiment a partra és a kisebbik fia meghalt. Valószínűleg akkor fulladt meg a nagyobbik is, csak őt később találták meg. A Balatonba fulladt testvérpár életét sajnos már nem lehetett megmenteni.

A megtört édesapa megköszönte azoknak a német turistáknak az erőfeszítéseit, akik megpróbálták a kisebbik fiát újraéleszteni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?