INSIDER

Az újpesti asszonyok nem hagyták annyiban a Lánchíd virágágyásának ledózerolását – Fotók

Nagyon sajnálják a fővárosiak a brutálisan ledózerolt, majd lebetonozott Clark Ádám téri gyönyörű virágágyást.
  • Szerző: Ripost

Egyik napról a másikra szembesültek azzal a fővárosi lakosok, hogy Karácson Gergely munkásai könyörtelenül megsemmisítették a Lánchíd lábánál található ikonikus virágágyást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A lebetonozott Clark Ádám tér többeket felháborított. Sokan sérelmezték, hogy a virágágyás üde színfolt volt a város betonrengetegében, és most ez is megszűnt. Ráadásul ilyenre még a kommunizmus idején sem volt példa, hiszen akkor is gyönyörű virágok borították a teret.

Fotó: Keller Mátyás

Mint a akkor kiderítette: a Lánchíd felújítása miatt betonozták le a teret, hogy erre tereljék a forgalmat, állítólag ideiglenesen. Erről azonban semmiféle hivatalos közlés nem volt, Budapest lakóit váratlanul érte az ikonikussá vált, több évtizede ott lévő virágágyás ledózerolása.

Ám ezt nem hagyták annyiban az újpesti hölgyek! Wintermantel Zsolt, Újpest korábbi polgármestere Facebook-oldalán számolt be arról, hogy három eltökélt helyi nő virágokat vásárolt a saját pénzén és önzetlenül letették azokat a körforgalom közelébe.

„A szovjet tankokat is túlélte, Karácsony leaszfaltoztatta az ikonikus körforgalmi virágágyást. Az Újpesti Hölgyek azonban nem hagyták annyiban...” - írta bejegyzésében Wintermantel Zsolt.

Nem lehet ez a vége, vigyél te is virágot és küldj fotót! Mentsük meg közösen Budapest ikonikus virágágyását a Lánchídnál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?