INSIDER

Az ózdi Gyurcsány-show szervezője szenvedett balesetet az M3-ason

A botrányos ózdi Gyurcsány-show szervezője, koordinátora az a férfi, aki szerdán este kocsijával súlyos balesetet szenvedett az M3-as autópályán. A PestiSrácok szerint nem helyi, hanem vélhetően olaszliszkai romák egy csoportja akadályozta a Gyurcsány-show sátránál, hogy leadják voksukat azok, akik nem a náci karlendítő Farkas Péter Barnabás jobbikos politikust – a Jobbik, valamint a DK, a Momentum, az LMP és az MMM jelöltjét – támogatják.
  • Szerző: Ripost

Gödöllő térségében szerdán este történt baleset az M3-son. Az autóban a baloldali előválasztási bohóckodás szavazólapjait szállították, azok teljesen szétszóródtak az úton – írja az Origo. A portál szerint a szavazólapok Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből származhatnak, ugyanakkor a Gyurcsány-show „szabályzata„ nem teszi lehetővé, hogy az előválasztási komédia közben ilyen módon szavazólapokat szállítsanak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Érthető, ugyanis ha az urnákat utaztatják a szavazás közben, azokhoz könnyű lenne hozzáférni és a voksolás eredményét manipulálni. A Bennfentes.net másnap kereste fel a helyszínt, ahol még mindig szanaszét hevertek a szavazólapok, de nemcsak azok, hanem választási szórólapok is.

A kép jobbszélén vannak a szétszóródott szavazólapok / FORRÁS: PMKI ASZÓD ÖRS/ BALESET-INFO.HU

A PestiSrácok.hu megtudta, hogy a BMW-t egy ózdi férfi, B. László vezette, aki nem más, mint a botrányok alatt roskadozó ózdi Gyurcsány-show koordinátora. A szakállas, fiatal férfi több fotón is látható azok közül, amelyeket a PestiSrácok.hu hozott nyilvánosságra annak kapcsán, hogy ózdiak állítása szerint napokon keresztül idegen romák egy csoportja akadályozta az embereket szavazatuk leadásában a sátornál.

Az egyik sértett azt állította: miután kiderült, hogy nem a jobbikos Farkas Péter Barnabásra akar szavazni, egyszerűen megfogták a grabancát és kitették a sátorból. Lefényképezte B. Lászlót, a fotót kitette a Facebookra és azt írta mellé: ez a férfi távolította el a sátorból. A sértett azt sejti, hogy a történtekhez a Jobbiknak lehet köze. Mindeközben B. László szerepel egy másik ózdi férfi fotóin is, aki roma verőemberekről panaszkodott.

A fotón B. László, az ózdi előválasztás koordinátora. Ő szenvedett balesetet az M3-as autópályán / FORRÁS: PS/FACEBOOK

Egy nappal később Fidrus Péter, egy, a Jobbikból korábban kilépett ózdi önkormányzati képviselő Facebook-oldalán arról írt, hogy a roma csoportot B. László szervezte a városba, illetve, hogy B. Lászlót a Jobbik bízta meg a Gyurcsány-show koordinálásával – írja az Origo, hozzátéve, hogy erről Farkas Péter Barnabás, valamint segítői, jobbikos társai is tudtak.

A baloldali fotó bal szélén B. László áll, jobb oldalon pedig profilból egy Farkas Péter Barnabásra megszólalásig hasonlító férfi. Hiába kérdezték meg tőle, ő van-e a képen, a kérdésre nem reagált / FORRÁS: PS

Sajnálatos módon B.-t hajnalban súlyos autóbaleset érte, ezért állt ma le Ózdon a szavazás is – olvasható Fidrus posztjában.

Az ózdi előválasztási komédia egyébként is kezd tragédiába fordulni. A roma balhé után ugyanis egy 2018-ban, Lengyelországban készült fotó is előkerült Farkas Péter Barnabásról, amelyen a politikus náci karlendítés közben látható, a háttérben pedig Dávid-csillag és „jude”, azaz „zsidó„ felirat látható.

Megkereste a portál B. László Facebook-profilját és összehasonlították a birtokukban lévő, romák körül látható férfi képével. Az azonosság nem kérdéses. Közösségi oldaláról az is kiderül, hogy B. László sem pusztán koordinátor: ő maga is politizál a hódmezővásárhelyi baloldali polgármester, Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben. Találtak több fotót is az oldalán, amelyen az MMM logó látható. Többek közt a profilképe is ilyen.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?