INSIDER

Az internet sztárja lett a kutyákat mentő magyar kislány

Elsöprő sikert aratott első videójával az ötödik osztályos Salamon Laura. A kislány, aki a zalai Állatvédelmi Járőrszolgálat arca lett, egy gazdira váró kutyát mutatott meg az internet népes seregének. Későbbi terveiről Laura a Ripost-nak mesélt.
  • Szerző: Ripost

A zalai Állatvédelmi Járőrszolgálat nemrég úgy döntött, hogy rövid videókat kezd gyártani a legnagyobb közösségi oldalra egy gyermek segítségével. Mindezt azért, hogy az emberek jobban figyeljenek a mentett állatokra. Pályázatot hirdettek, melyre a 11 éves Salamon Laura is jelentkezett.

A pályázat beugrója egy bemutatkozó videó volt, amin az ötödikes kislány remekül szerepelt.

„Az édesanyám találta meg a felhívást az interneten, miszerint egy arcot keresnek az állatmentőknek" – kezdte Laura.

„ Mivel imádom az állatokat, nem is volt kérdés, hogy jelentkezek. A bemutatkozó videómat anya vette fel rólam, amiben bemutatkoztam, elmondtam, hogy állatorvos szeretnék később lenni. Illetve azt is hozzátettem, hogy több éve nem eszem hús, hiszen én úgy tartom:

Az állatok a barátaink, én pedig nem fogom megenni a barátaimat!

Laura már nagyon várta az első forgatást, hiszen tudta: óriási a tét. Az első videójában egy sanyarú sorsú kutyának, Sophie-nak keresett gazdát, ami hatalmas sikert aratott. Idáig 84 ezren látták.

„Sophie borzasztó körülmények között élt egy alig egyméteres ketrecben. Nagyon sovány és férges volt. Kiderült, hogy van egy testvére is, majd eljutottak az anyjáig. Az ideiglenes befogadóknál az udvaron készítettük el a videót. Nagyon örültem, amikor örökbe fogadták" – mondta lapunknak Laura.

A kislány Zalaegerszegen a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskolába jár, ahol a videó megjelenése után rengeteg figyelmet kapott.

„A tanárok az osztálytársak, de még az utcán az emberek is oda jöttek gratulálni, hogy ilyen jó ügy mellett ki mertem állni" – mondta.

„Nagyon örültem, hogy sokan bíztattak, ez erőt ad a tovább folytatáshoz."

Az állatvédő szervezettől a %% megtudta, hogy mivel Laura nagyon elhivatott és élvezi azt, hogy képes segíteni, ezért több videóval is készülnek.

Bár még csak most léptem be a csapat közé, mindenkinek azzal dicsekedtem, hogy:

„Én vagyok az állatvédők arca!”

Laura olyan lány, aki döntéseit komolyan is gondolja és a végsőkig kiáll céljai mellett.

„Az egyik alkalommal, anyuval mentünk egy út mellett autóval, ahol tehenek legeltek. Én megkérdeztem, hogy miért vannak itt és mi lesz velük… Édesanyám elmondta, hogy őket bizony megeszik. Miután az autó megállt én többet nem ettem húst."

 Hörcsögöket és teknőst is tart otthon Laura

A kislány annyira szereti az állatokat, hogy otthon is van neki néhány.

Van két tengerimalacom, egy hörcsögöm, sőt két teknősöm is. Aztán van egy kiskutyám is, Snoopy, aki rengeteg figyelmet igényel.

Róluk és a többi állatról is folyamatosan tanulok, hogy mire nagy leszek én legyek a legjobb állatorvos "– mosolyodik el Laura, aki büszkén meséli, hogy gyűjtést szervez az állatok javára.

 

Bemutatkozó levél után lehet valaki gazdi

A zalai Állatvédelmi Járőrszolgálatnál komoly feltételeknek kell megfelelniük azoknak a gazdiknak, akik szeretnének örökbe fogadni egy állatot.  Az alap, hogy egy bemutatkozó levelet kell küldeniük a leendő gazdiknak, hogy kutyát kapjanak. Ennek többek között azt kell tartalmaznia, hogy miként képzelik el a felelős állattartást a gazdik. Elvárás a napi beosztás részletezése is. Hiszen ha valaki reggeltől estig dolgozik, felesleges állatot tartania...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?