INSIDER

Az igazságért küzd a luxus óceánjáró fedélzetén elhunyt magyar férfi édesapja

Karanténban akasztotta fel magát József. Családja szeretne többet megtudni haláláról.
  • Szerző: Ripost

Mint ismert, 2020 májusában egy óceánjáró luxushajón dolgozó magyar férfi öngyilkosságot követett el. A Carnival Breeze a koronavírus-járvány miatt két hónapja lehorgonyozva várt a kikötési engedélyre Közép-Amerikában, a Bahama-szigeteknél.

A fedélzetén dolgozó Sz. József magyar idegenvezető volt. Eltűnése éppen az angliai kikötés előtt tűnt fel a személyzet többi tagjának. Végül május 9-én bementek a kabinjába, ahol holtan találták – írja a Bors.

Sz. József felakasztotta magát a kabinjában
Fotó: Bors

A család ügyét az Amerikában is sikeres Rónai Péter ügyvéd vállalta el. Szerinte a vállalatnak ismernie kellett volna az alkalmazottak elszigetelésének veszélyeit, és megfelelő mentálhigiénés támogatást kellett volna nyújtania számukra. Nem az italhoz való „akadálytalan hozzáférést”. Az áldozat családja kártérítésért harcol, a férfi édesapja a Bloombergnek elmondta, nem pénzért lépnek fel, csupán szeretnék megtudni az igazságot.

A Cranival Breeze üzemeltetôje mulasztott?

Fotó: shutterstock

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?