INSIDER

Az ex-MSZP-elnök parlamenti belépőt adott egy üzletembernek, de nem tudja, hogy miért

Mesterházy Attila állandó, szakértői parlamenti kártyát adott Bessenyei István ismert üzletembernek, de most kiderült: fogalma sincs, miért kapta tőle a belépőt az üzletember.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Állandó parlamenti belépővel járhatott az Országházba, valamint a Képviselői Irodaházba Bessenyei István üzletember 2007 és 2018 között. Mint az Index megtudta:

külön engedély nélkül, az MSZP egykori pártelnöke és miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila szakértőjeként járhatott be a magyar törvényhozás épületébe.

Mesterházy megerősítette a site értesüléseit.

A szocialista politikus elmondta, hogy 2007-ben két olyan személynek kérvényezte a kártyát, akikkel soha sem üzleti, sem egyéb formális, hivatalos viszonyban nem állt: sem ő maga, sem a pártja, vagy annak frakciója sem.

A lap kérdésére, hogy ha semmilyen módon nem alkalmazta az üzletembert, akkor mégis miért volt szükség az állandó parlamenti belépésére, Mesterházy azt mondta:

12 év távlatából nem emlékszik pontosan a konkrét belépőigénylésre.

Mesterházy Attila állítása szerint egyébként régebben baráti viszonyban volt Bessenyei Istvánnal. A site kérdésére, hogy ez most is fennáll-e, azt mondta: ha ezt most kellene jellemeznie, már azt mondaná, nincs semmilyen kapcsolatuk, hosszú ideje nem találkoztak és beszéltek egymással.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?