Létrehozva: 2020.10.28.

„Az én erős apám végül nem bírt már felkelni” – Belehalt a koronavírusba a magyar édesapa

A Facebookon osztotta meg családi drámáját egy nő. Mint mondta, üzenni szeretne mindenkinek, aki tagadja a koronavírus létezését.

Megrázó vallomást tett közzé a Facebookon Balogh Karolina. A székesfehérvári nő édesapját vesztette el a koronavírus miatt. Mint írta, azért osztja meg családja fájdalmát, hogy a történetükön kicsit azok is elgondolkodjanak, akik eddig szkeptikusak voltak a Covid létezését illetően.

„Felfoghatatlan és érthetetlen, hogy mindez megtörténhetett az én apámmal, akinek semmi krónikus betegsége nem volt, s aktívan élte mindennapjait, uszodába, biciklizni, gombászni járt, és egyáltalán nem tervezte, hogy Covid intenzív osztályon és lélegeztetőgépen, egy kórházi ágyon tudattalanul fog elbúcsúzni az élettől úgy, hogy senki nem tud tőle méltó módon elköszönni, és ő sem. Nem kívánom senkinek ezt az érzést, de okulásként szeretném megosztani történetét, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy a Covid egy valóban jelenlévő, nagyon alattomos vírus, ami nem válogat, és leginkább az idősek számára okoz nagyon súlyos tüneteket, ami akár halálhoz is vezethet!” – írta a nő.

Mint fogalmaz, sok kérdést vet fel benne a 78 éves édesapja halála. Azon is elgondolkodott, vajon megtettek-e minden óvintézkedést, amit csak lehetett. Megemlítette, hogy bár nem ölelkeztek és puszilkodtak, de maszkot nem viseltek, amikor találkoztak.

Kiemelte azt is, hogy az egészségügyben dolgozókra most rendkívüli nyomás nehezedik, ám legtöbbjük így is meg tud maradni embernek, amellett, hogy tudása legjavával szolgálva segíti a betegeket.

„Ezúton szeretném megköszönni a Fehérvári Covid intenzív osztályon dolgozó ápolók és orvosok lelkiismeretes és áldozatos munkáját! Tudom, hogy mindent megpróbáltak, édesapám a bekerülése (okt. 1) után pár nappal kapott antitest-terápiát, antibiotikumokat és a nemrég kifejlesztett antivírus gyógyszereket is és folyamatosan informálva voltam apu állapotáról. Sajnos édesapám esetében a háziorvosáról ez nem elmondható, az ő passzív hozzáállása, nemtörődömsége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy apám végül bekerült az intenzívre, csak későn”.

Mint írta, az orvos „nem érezte Covidnak” édesapja tüneteit, és csak akkor volt hajlandó tesztet kiírni, amikor Karolina párjának pozitív lett a tesztje. Csakhogy akkor is rosszul kérte a tesztet, így újabb kört kellett futni, hogy Karolina édesapja felkerülhessen a listára.

„De az idő meg közben ment, apu állapota folyamatosan romlott. A kezdeti hasmenés, láz, gyengeség után pár nap leforgása alatt az én erős apám végül nem bírt már felkelni sem, nehézlégzéssel küzdött az utolsó nap, amikor végül megérkeztek a mentősök mintát venni. De ez volt az a nap is, amikor este már ki kellett hozzá hívni a mentőket és bevitték a kórházba”.

„Remélem, hogy a történetünkön kicsit azok is elgondolkodnak, akik eddig szkeptikusak voltak a Covid létezését illetően. Célom csak annyi ezzel, hogy még jobban tudatosítsam a saját szomorú történetünkön keresztül a maszk és az egyéb óvintézkedések fontosságát, mert a CSALÁD a legfontosabb, amire vigyáznia kellene mindenkinek!” – zárta sorait a megtört asszony.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Max Verstappen egy másik világsztárra cserélte a barátnőjét

origo.hu

Egyre többen halnak meg szex közben, és már kezdik sejteni, miért

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

mandiner.hu

Meghívta Ferenc pápa Sulyok Tamást Vatikánba

life.hu

Borzalmas jövőt vetít előre az épület, amiben 20 ezer ember él együtt

hirtv.hu

A Fidesz-KDNP rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a XVIII. kerületben a Koppenhága-ügy miatt

origo.hu

Fejjel lefelé mutogatja a hatalmas melleit Sydney Sweeney - fotók

mindmegette.hu

Ezt eszi a Dűne sztárja, Zendaya egy nap – mutatjuk a mintaétrendet

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Dühöngött és sírt Harry herceg, ez volt az utolsó csepp a pohárban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

Bilincsben vitték el: botrányos, mire vetemedett a magyar nő az autópályán

INSIDER

Kocsis Máté: Benyújtottuk az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

INSIDER

Nem állt le az ámokfutó, tömeges mészárlást készíthetett elő a miskolci férfi

INSIDER

Aggodalom: visszakerült a kórházba a magyar kislány, akit kiságyában harapott meg egy patkány