INSIDER

Az ellenzék romokban: hazánk jól használja fel az uniós pénzeket

Erős ütést vitt be Angela Merkel a Magyarországot többször is elgyászoló ellenzéknek. A német kancellár ugyanis kimondta: Orbánék jól használják fel az EU-s pénzeket.
  • Szerző: Ripost

Nem más mért nagy csapást a magyar ellenzékre, mint Angela Merkel. A német kancellár a páneurópai piknik 30.évfordulójára érkezett Sopronba, ahol a megemlékezés utáni sajtótájékoztatón kerek perec kijelentette: Magyarország jól használja fel az EU-s pénzeket.

Merkel és Orbán Viktor rövid munkabeszélgetést folytatott, ahol a fő téma a gazdaság és a migráció kérdésköre volt. Merkel elismerően szólt a magyar gazdaság fejlődéséről és a két ország gazdasági kapcsolatáról, külön kiemelve, hogy Magyarország jól fekteti be a ezeket és az EU-s pénzeket az ország és a lakosság érdekében.

„Ha a növekedési rátáját megnézzük, akkor valóban látszik, hogy Magyarország az emberek érdekében jól fekteti be ezt a pénzt” – jelentette ki Angela Merkel.

A német kancellár a migrációs politikáról is beszélt, mint mondta, „nagyon fontos a határvédelem biztosítása, és csak így lehet a schengeni övezetet megőrizni”.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?