INSIDER

„Az életem a tét, ne bántsatok a szájmaszk miatt!”

Segélykiáltást tett közzé egy fiatal nő, aki májátültetésen esett át. Mint írja, rengetegen bántják a szájmaszk miatt, pedig neki az életét mentheti meg.
  • Szerző: Ripost

8 éve kapott új esélyt az életre egy fiatal nő a májátültetéssel. Élete végéig gyógyszereket kell szednie, amik az immunrendszerét gyengítik, hogy az új szervet ne lökje ki a szervezete. A védekezőképessége így olyan gyenge, mint egy kisbabáé: könnyen elkaphat egy fertőzést, ami másnak meg se kottyanna, de számára életveszélyes lehet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Shutterstock

„Ez az élet azzal jár, hogy elővigyázatosnak kell maradni. Minden gyümölcsöt háromszor kell megmosni, nem matathatok a szememben-számban, nem puszizkodhatok ismeretlenekkel, betegekkel, nem szabad immunerősítőt szedni és gondolkodás nélkül belevágni dolgokba„ – sorolja a fiatal lány. Mint elmesélte, a Balaton mellett élt, de „kalandvágyból” Budapestre költözött, ahol elkezdett egy tanfolyamot. 3 hete hordja az extra szűrővel felszerelt szájmaszkot és a cérnakesztyűt, nehogy elkapja az influenzát vagy a koronavírust.

„Felértem Budapestre a szokásos vonatommal. Kinyílt a villamos ajtaja, és két fiatal srác gúnyosan köhögni kezdett, majd a két köhintés közé cinikusan a “koronavírus” szót mondogatták és engem néztek” – meséli egy átlagos napját. Átszálláskor két nő gyorsan előkapta a zsebkendőjét, majd az arcukat takarva elkezdték hangosan kibeszélni. „Ekkor már eltörött nálam a mécses és felhívtam anyukámat” - teszi hozzá. Édesanyja megvigasztalta és azt mondta: ne másokkal törődjön, csakis a saját egészségével.

”Legszívesebben a nyakamba akasztanék egy táblát azzal a felirattal, hogy: Immungyengített vagyok és nem szeretnék többször kórházban az életemért küzdeni, kérlek tartsd tiszteletben!” - írja a lány. „Ti, akik hasonló helyzetbe kerültök, kérlek benneteket, hogy ne foglalkozzatok ezekkel a megnyilvánulásokkal! Nem ők fognak meglátogatni a kórházban benneteket és nem fognak értetek aggódni! Legyetek bátrak és figyeljetek az egészségetekre, mert kaptunk még egy lehetőséget!„ – biztatja a lány sorstársait.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?