INSIDER

Az egész falu gyászolja az elhunyt tarpai háziorvost és családját: „Egy jó barátot veszítettünk el”

Három éve már a fővárosban élt az orvos és családja, ám nem tudtak elszakadni a gyökereiktől. Halála napjáig visszajárt betegeihez.
  • Szerző: Ripost

Szörnyű tragédia történt a VI. kerületben, a Jókai utcában hétfő este. Egy négytagú család vesztette életét szén-monoxid mérgezés miatt. Az orvos és szerettei azonban csak három éve éltek a fővárosban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Korábban a határ menti Tarpa nevű kisvárosban laktak, ahol nagyon szerették őket. Most az egész község gyászolja elvesztett orvosukat és családját. Emlékük tiszteletére mécsesek és virágok borítják a Tarpai Egészségház előtti teret. Több száz fős tömeg gyűlt össze, hogy leróják a tiszteletüket.

Fotó: Metropol olvasói fotó

A Metropolnak nyilatkozók elmondták: sokan családtagként tekintettek „a dokira”, aki azóta is visszajárt meglátogatni a helyieket.

„Felfoghatatlan ami történt. Ő több volt, mint egy átlagos háziorvos. Ő volt a „mi dokink”. Úgy viszonyult a páciensekhez, mintha családtagok lettek volna” – mondta a Metropolnak az egyik gyászoló.

Az édesapa, Q. M. a tragédia napjáig Tarpán is dolgozott háziorvosként és belgyógyászként. Nem hagyta cserben a falut, és rendületlenül ingázott a főváros és a 300 kilométerre levő település között.

„Mindig lehetett rá számítani. Volt hogy éjfél körül hívtam fel, mert nagyon rosszul voltam, ő pedig nem csak, hogy felvette a telefont, de azonnal elindult hozzám, hogy segítsen. Óriási veszteség ez mindnyájunknak. Nem csak a háziorvosunkat, hanem egy jó embert, egy jó barátot is elvesztettünk” – mondta zokogva az egyik helyi hölgy.

Mécsesek és virágok borítják a Tarpai Egészségház előtti teret.
Fotó: Metropol

Egyelőre még tart a vizsgálat a négytagú család halála ügyében. A szakértők úgy gondolják, hogy a kazán szivároghatott a lakásban. Mivel a hőség miatt jól bezártak minden nyílászárót, így a meghibásodott kazánból kiszökő gáz nem tudott kijutni a lakásból.

„A két fiú is imádott itt lenni, gyönyörű és okos gyerekek voltak, akik tele voltak tervekkel. Úgy tudom, a nagyobbik orvos akart lenni, akárcsak csak az édesapja” – mondta a lapnak az egyik neve elhallgatását kérő idős asszony.

Az elhunyt doktor Tarpán is dolgozott háziorvosként és belgyógyászként
Fotó: Metropol

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?