INSIDER

„Tapétavágóval kellett levágnom a feleségem nadrágját„ – döbbenetes részleteket mesélt az apa az árpádhalmi szülésről

Az árpádhalmi kastély parkjában adott életet negyedik gyermeké­nek egy édesanya. A baba sietősen jött, így az édesapa és a helyi óvoda dajkája segített világra hozni az újszülöttet.
  • Szerző: Ripost

Teljesen átlagos napnak indult a hétfő Árpádhalmon. A délutánt aztán egy nem mindennapi esemény tette rendkívülivé: egy autó hátsó ülésén szült meg egy édesanya. Mire a mentősök kiértek, már pólyában élvezte a kintlétet a kisbaba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Kovács Erika / Délmagyar

„Csorváson voltunk, a feleségem édesapjánál. Hazafelé egyszer csak szólt a nejem, Szabina, hogy álljunk félre, mert mindjárt jön a baba„ – mesélte a Délmagyarországnak a hatszoros édesapa, Kökény István, akinek az előző kapcsolatából két gyermeke született. „Amint félreálltam, hívtam a 112-t. A mentők kérték, hogy olyan helyen álljak meg, ahol könnyen megtalálnak, és mivel amúgy is az árpádhalmi oviba tartottunk a nagyobb gyerekeinkért, ezért a helyi kastély parkjánál álltam meg. Úgy nyomtam a gázt, ahogy csak tudtam, aztán berohantam az óvodába, hogy valaki jöjjön, mert azonnal szül a feleségem” – részletezte az édesapa.

Az árpádhalmi óvoda dajkája, Szabóné Kovács Mária segített a szülés levezetésében.

Fotó: Bors

„Barátnők vagyunk, korábbról ismerjük egymást. Szabinának óriási önuralma volt, csendben tűrte a fájásokat„ – dicsérte az anyukát a dajka.

„Tapétavágóval kellett levágnom a feleségem nadrágját és fehérneműjét, mert már nem volt idő, hogy lehúzzuk, ugyanis kint volt a baba feje. A kicsi burokban született, amit az ujjammal kiszakítottam, és lehúztam a fejéről. Belenyúltam a szájába, szabaddá tettem a légútjait, majd tüsszentett egyet, és felsírt. Annyira hirtelen történt minden, hogy elfelejtettem megnézni: tényleg kislányunk született-e, ahogy vártuk. Marika mondta, hogy valóban kislány, és gyönyörű, fekete haja van” – nevetett az édesapa.

Mirella végül 2900 grammal és 49 centivel látta meg a napvilágot. A Bors utolérte Szabinát, de mivel épp a kezében volt a pici, szűkszavúan csak annyit mondott: nem ijedt meg a szüléstől, és nagyon boldog, hogy egészséges gyermeke született – írja a Bors.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?