INSIDER

Áramütés érte és belehalt az egyéves csecsemő Nyíregyházán

Gondatlan emberöléssel vádolják az apát.
  • Szerző: Ripost

Nyíregyházi kertes házba költözött be a 38 éves apuka élettársával és kilenc gyermekével még 2017-ben szívességi lakáshasználóként. Otthonukban nem volt elektromos áram, és a villanyóra le volt szerelve. Ezt a férfi 2019 júniusában megunt, és úgy döntött, a szokásos, szabályos mód helyett a szomszédos telek villanyórájától fogja az elektromos áramot bevezetni a házba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ehhez a ház körül fellelhető maradék drótokat és vezetékeket használta fel, és nem szigetelőszalaggal, hanem a csomagok lezárására szolgáló műanyag szalaggal tekerte körbe ezeket. A vezetékeket a lakásban a földön vezette, pedig pontosan tisztában volt vele, hogy életveszélyes a rendszer, amit kiépített. A gondatlanságnak meg is lett a súlyos következménye: az akkor egyéves gyermek egyik nap a földön játszott, miközben a kötésnél hozzáért a szigetelés nélküli, áram alatt lévő villamosvezetékhez. A gyermek az áramütéstől azonnal eszméletét veszítette, és az életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás sem tudta megmenteni.

A főügyészség a gondatlan apával szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta, az eljárás most a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik – írja az ugyeszseg.hu.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?