INSIDER

Áramütés ért egy kislányt a budapesti óvodában, súlyos sérülései vannak

Negyedfokú égési sérüléseket szenvedett egy 16 hónapos kislány egy magánóvodában.
  • Szerző: Ripost

Egy budapesti magánóvodában ért áramütés egy 16 hónapos kislányt. A gyerek egy kötéssel a kezén várta a szüleit. A gondozók azt mondták, történt egy kis baleset, de nincs semmi baj. Aztán a gennyes, hólyagos seb láttán kórházba vitték, ahol égési sérülésre gyanakodtak. Az óvoda erre elismerte, hogy a kislányt áramütés érhette.

Az orvosok negyedfokú égési sérülést állapítottak meg, ami már a bőr alatti kötőszövet, az izomszövet és a csontszövet égését, elszenesedését jelenti. Bent tartották, és azon a héten meg is kellett műteni.

Később a sebnek súlyos következményei lettek. A műtét során a kislány felkarjáról vett bőrdarabbal kellett pótolni az ujján elhalt szöveteket, a sérült ujjat pedig egy időre a tenyeréhez varrták, hogy a véráramlás beinduljon, és ne kelljen amputálni a felső ujjpercet – írja az Index. A kislány most is folyamatos otthoni és kórházi kezelésre szorul, és csak később derül ki, mennyire gyógyul a keze, szükség lesz-e plasztikai műtétre.

Az óvodában arra jutottak, hogy a kislány az egyik hűtő-fűtő berendezés nem megfelelően szigetelt drótját foghatta meg, amikor bemászott mögé. Ezeket a berendezéseket a többi helyiségben fakerettel vették körül, de abban a szobában, ahol a gyerek játszott, épp nem volt ilyen.

A szülők feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen. Jelenleg kérdés, hogy ki hibázott: az óvoda vezetése, az irodaház üzemeltetője, a helyiségeket óvodává alakító kivitelező vagy az engedélyeket kiadó hatóságok.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?