INSIDER

Anyja agyműtétje idején magára íratta lakását a lánya

Átverve és megalázva érzi magát az a VIII. kerületi 70 éves édesanya, aki állítja: a saját lánya forgatta ki a vagyonából. Azt mondja, amikor agyműtétre volt szüksége, a lánya kihasználta az állapotát és okiratokat hamisított, hogy megszerezze a lakását.

–A kisunokámtól tudtam meg, hogy átvert a saját lányom

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– vágott drámája közepébe Nyári Margó, aki sokáig azt hitte, élete legnagyobb fordulópontja az volt, amikor sikeresen újraélesztették.

Több mint 11 évig jártam orvosról orvosra, de senki sem tudta megállapítani, hogy miért fáj rettenetesen a fejem. Aztán egy rendezvényen rosszul lettem, mentőt hívtak, egy órán át küzdöttek, hogy visszahozzanak az életbe

– sóhajtja.

A kórházban kiderült, Margónak nem véletlenül fájt a feje: az agyában lévő hajszálerek egy része összegömbölyödött, elnyomva a legfontosabb ereket. A problémát csak műtéttel lehetett orvosolni.

–Mivel rengeteg ételre allergiás vagyok, és sok gyógyszert szedek, ezért nem altathattak sokáig. Ezért úgy döntött az orvos, hogy három részletben végzi el az operációmat

– folytatta a -nak Margó.

– A műtét után bent tartottak a kórházban, mert válságos volt az állapotom. Eleinte a lányom minden nap meglátogatott, ám egyszer csak megunta, hogy mindig be kell jönnie, és úgy döntött, a saját felelősségére hazavisz és otthon ápol majd. Így is lett, bár én ebből nem sokra emlékszem, mert rossz állapotban voltam, sokat hánytam, részlegesen lebénult a lábam és sok minden kiesett.

Unokája közölte vele a rossz hírt

A kezdeti támogatás azonban idővel alábbhagyott, a második műtét után szinte teljesen hátat fordított a család Margónak.

–Éppen lábadoztam a második műtét után, amikor egyszer csak átjött hozzám az unokám és közölte velem, hogy: „Anya nem tudta kivenni a bankból a pénzt, de a lakás papírjai elkészültek!” A kezdeti értetlenségemet döbbenet váltotta fel. Kiderült, hogy a lányom megkísérelte kivenni a pénzemet a bankból, de nem tudta, mert kellett volna hozzá a halotti kivonatom. Majd azzal szembesültem, hogy a lányom egy adásvételi szerződést készíttetett egy ügyvéddel, mely szerint eladtam neki a lakásomat. Ráadásul a dokumentumon az én aláírásom is szerepelt…

Hamisíthatták az asszony aláírását

Ahelyett, hogy teljes nyugalomban készülhetett volna a harmadik műtétre, Margót teljesen felzaklatták a történtek.

–Telefonon már alig értem el a lányomat, miközben én is kézhez kaptam az okiratot, amit valóban aláírt valaki helyettem

– sírta el magát Margó.

– Az áll benne, hogy a 74 négyzetméteres lakásomat, jóval áron alul, eladtam a lányomnak 4 és fél millió forintért. Csakhogy ez nem igaz! Minden pénzemet a számlámon tartottam, így, ha valóban fizetett volna, az ott lenne, de nincs! – érvelt az idős asszony.

Amikor Margó számon kérte a lányát, az csak annyit mondott: „Nem emlékszel rá, hogy aláírtad!”, s ezzel le is zárta a témát.

Az asszony sejti, hogy mi állhat a lánya tettének hátterében

–Mindig is féltékeny volt a bátyjára, aki, vele ellentétben, sikeres volt a munkájában. Szerintem attól tartott, hogy ha a műtét során meghalok, akkor a testvére nem fog vele osztozkodni a lakáson, így inkább hamisítással „oldotta meg” ezt a problémát. Gyerekkorában is ugyanezt csinálta. Ha rossz jegyet kapott, odahamisította az aláírásomat, hogy ne kerüljön bajba. Most viszont nem ússza meg úgy, ahogy régen…

Perújítást kértek az asszonynak

Margó feljelentette a lányát, ami hosszú, évekig tartó pereskedéshez vezetett. Elsőfokon a bíróság az asszony javára döntött, ám másodfokon elvesztette a lakását. Ezután döntött úgy Nyári Margó, hogy a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület elnökéhez, Vidák Aladárhoz fordul.

–Az asszony felkereste az egyesületünket, mivel szakvéleményre volt szüksége. Margó ügyvédje már kérte a perújítást, így most annak az eredményére várunk. Ha a kúria hatályon kívül helyezi az első és a másodfok döntését és újra kezdődik a per, akkor mi is az ügy mellé állunk, és írásszakértőt is felkérünk majd, aki egyértelműen meg tudja állapítani, ki írta alá Margó helyett az okiratot

– nyilatkozta a -nak Vidák Aladár.

 

És ezeket olvastad már?