INSIDER

„Anya, ugye apa meghalt?” – igazi csoda követte a magyar kisfiú kérdését

A gyerek édesapja 15 hónapig feküdt kómában, de mikor édesanyja őt és testvérét bevitte a kórházba, a férfi állapota elkezdett javulni.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Több mint egy év után Gábor felébredt a mélykómából, ma pedig már blogot ír. Alcsútdobozon, a Hársfalevél Ápolási Intézet kétágyas kórtermében a 45 éves, informatikus Gábor reggelente két kisfia fotóját látja először. Felesége, Felesége, Simona mindennap meglátogatja, a legnehezebb pillanatokban is végtelen szeretettel és türelemmel ápolja őt. A hétvégéken pedig a fiúkat is magával viszi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Épp tegnap volt öt éve, hogy Gábor a motorjával egy szemből elé kanyarodó autóval ütközött. A sisakja már a levegőben leesett a fejéről, a földre érkezve egy betonoszlopba ütötte a tarkóját” – idézte fel Simona. „Válságos állapotban szállították kórházba. Az intenzív osztályon két hónapig küzdöttek érte, az orvosok kértek, készüljek fel a legrosszabbra. Egyikük azt mondta, ne is reménykedjek, hogy a férjem valaha magához tér. Dühösen azt feleltem, ezt hagyja abba, a reményt pedig bízza rám. Igazam lett, tizenöt hónap után Gábor felébredt a kómából” – mondta az asszony.

A baleset idején a házaspár kisebbik fia, Buda másfél éves volt. Zalán akkor múlt négy. Édesanyjuk a nagyobbnak annyit mondott, apa balesetet szenvedett, kórházban van, de hamarosan hazajön. „Fél év múlva Zalán váratlanul így szólt: anya, ugye apa meghalt? Abban a pillanatban eldöntöttem, hogy másnap behozom őt az apjához” – folytatta Simona.

Aztán megtörtént a csoda: egyik nap a férfi megmozdította az ujját, aztán a szemöldökével, majd fejbiccentéssel reagált felesége kérdéseire. Mivel gyomorszondát és gégekanült helyeztek be neki, egyelőre se enni, se beszélni nem tud. Gábor kollégái egy ábécétáblázatot készítettek neki, ő pedig az ujjával sorban rábökött a betűkre, amit a felesége szavakká, mondatokká olvasott össze. Így derült ki, hogy a férfi elméje tiszta, mindenre emlékszik.

Gábor saját blogot ír, karácsony előtt pedig megműtik a lábfejét, utána jöhet a rehabilitáció. „Soha egy pillanatra se gondoltam arra, hogy magára hagyom a férjemet. Amikor kilenc éve összeházasodtunk, komolyan gondoltam, hogy jóban-rosszban együtt maradunk. Tudom, fordított helyzetben ő is így tenne” – mondta Simona.

„Hetente tornáztatom, masszírozom Gábort, a bal oldala erősebb, a másik még nagyon gyenge. Ha megoperálják Gábort, végre talpra állhat, és újra megtanul járni. De képes lesz rá, tudom, hogy ő nagy küzdő, igazi harcos” – mondta a Blikknek Annus László csontkovács-masszőr.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?