INSIDER

„Néni, te ugye segítesz?” – a vihar lerombolta két kislány otthonát, elvehetik a szüleiktől Annát és Adélt

A két kislány otthonát a múlt heti viharok lakhatatlanná tették. Anna és Adél álma teljesül, ha sikerül újraépíteni mindent időben. Ha nem, abba bele se mernek gondolni...
  • Szerző: Ripost

„Néni! Te ugye segítesz, mert nekem az az álmom, hogy újra otthon lakhassunk anyáékkal. Minden este mikor lefekszek, erről álmodok”így kezdődik az a segítségkérő poszt, amelyet két kislány érdekében osztott meg egy alapítvány, s egy kislány, Anna szavait idézi. Az alapítvány segítségét a családsegítő kérte, miután a múlt heti viharok lakhatatlanná tették otthonukat. A szülők, bár szerény körülmények között élnek, de tisztességesen dolgoznak, és nevelik a két kislányt, Annát, aki most kezdi az iskolát, és Adélt, aki középső csoportos óvodás. Egy kis saját családi házban éltek, ami nagyszülői örökség. A múlt heti viharok tönkretették a házat, ennek következtében a tető is sérült és az egyik szoba fala, illetve az előszoba fal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Illusztráció: Pixabay

Egyrészt veszélyes, másrészt lakhatatlan így az ingatlan. Olyannyira nagy a baj, hogy a két kislányt most ideiglenesen el kellett helyezni egy baráti házaspárnál. Mivel a gyerekek biztonságban vannak, és ezt írásba adta a házaspár, 30 napig maradhatnak ott.

Segítségre van szükségük

A szülők havi bevétele nem sok, annyi, amiből éppen megélnek, ezért az alapítvány gyűjtést indított nekik. Összesen 1,8 millió forintra van szükségük, amiből már annyi összegyűlt, hogy a munkálatok megkezdődhettek, és a falakat újra tudják építeni. A tetőre viszont még szükség lenne 800 ezer forintra. Erre kevesebb, mint 30 napjuk van, ha ugyanis addig nem oldódik meg a helyzet, és a kiskorú gyerekek nem mehetnek haza, ideiglenesen kiemelik őket a családból, míg nem rendeződik a helyzet.

A gyerekek nagyon megijedtek, azt is nehezen viselik, hogy most máshol vannak, még úgy is, hogy az anyukájuk minden nap munka után odamegy hozzájuk. Mindeközben az alapítvány is mindent megtesz, hogy Annát és Adélt ne válasszák el a szüleiktől és újra egyesülhessen a család.

A gyűjtés

Egy ismert színésznő is a kezdeményezés mellé állt, aki megismerte a családot, és a teljes összegből az első 500 ezer forintot kifizette nekik, hogy a munkálatokat el tudják kezdeni. Egyelőre azt kérte, ne hozzák nyilvánosságra a személyét, mert korábban, mikor segített, sajnos több rászoruló család privát próbálta megkeresni, és ez olyan zaklatásba és fenyegetésbe ment át, hogy a hatóságok segítségét kellett kérnie. Ezért most közvetlenül ezzel a családdal találkozott. Tettével szeretne példát mutatni és ösztönözni az embereket a segítségnyújtásra.

„Mi továbbra is hiszünk benne, hogy a maradék 800 ezer forint is összejön, nem ismerünk lehetetlent. Jártunk mi is a családnál, készítettünk Nektek fotókat a munkálatokról” – olvasható az alapítvány posztjában. „Sajnos nem viselik jól ezt a helyzetet, és az anyuka sem. Van, hogy telefonon beszélgetünk és tartjuk a lelket bennük, ma pedig személyesen is megtettük, amit meg lehet. Ígérni nem tudunk, nem is szoktunk, de hiszünk ... Bennetek ... a csodákban. Kérjük, aki teheti segítsen hogy Anna és Adél álma valóra válhasson és újra otthon lehessenek a szüleikkel.” – írták.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?