INSIDER

Álljunk ki együtt a magyar gazdákért!

Petíció aláírására kéri az embereket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
  • Szerző: Ripost

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara arra hívta fel a figyelmet az agrarpeticio.hu oldalon, hogy május végén felfüggesztették a Közös Agrárpolitika reformjáról szóló tárgyalásokat Brüsszelben. Bár a tagállamok ezúttal egységesen léptek fel a gazdálkodóik érdekében, az Európai Parlament baloldali liberális képviselői semmibe vették a javaslataikat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: agrarpeticio.hu

„A helyzet éles, a tét nagy. Most dől el az európai agrárium, és ezzel sok millió ember megélhetése, Európa élelmiszerbiztonságának kérdése. Ennek ellenére a brüsszeli bürokraták és az Európai Parlament a gazdák számára teljesíthetetlen követelményeket akarnak meghatározni„ – fogalmaznak a petíció oldalán.

Az új javaslatok:

  • jelentős versenyhátrányt okoznak az európai, így a magyar gazdáknak,
  • előnyt biztosítanak az Unión kívülről származó, ellenőrizetlen élelmiszereknek,
  • veszélyeztetik a polgárok egészségét,
  • jelentős élelmiszerár-emelkedést vonnának maguk után.

„A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) ezért felszólítja az Európai Parlamentet, hogy ne okozzanak versenyhátrányt az európai gazdáknak, ezzel biztosítsák a magyar gazdák számára is, hogy továbbra is kiváló minőségű élelmiszerek előállításával hozzájáruljanak az európai és a magyar emberek egészséges életéhez. A kialakult helyzeten csak valamennyiünk összefogásával tudunk változtatni, támogatva a nemzeti kormányokat, hogy sikerre vihessék az európai, így a magyar gazdák és a magyar emberek közös ügyét. Álljunk ki a magyar gazdákért, védjük meg a magyar földet Üzenjük Brüsszelnek!” – olvasható a petíció szövegében, amelyben egyúttal arra is kérnek mindenkit, támogassák aláírásukkal Magyarország Kormánya, a MAGOSZ és a NAK álláspontját, hogy ne kerüljenek versenyhátrányba a magyar gazdák és ne dráguljanak az élelmiszerek.

A petíciót ezen az oldalon lehet aláírni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?