INSIDER

Állítja a rokon: csúnya dolgot tettek a mentők az apjával

Furcsa, hogy a riasztás után végül mikor értek kórházba az idős férfival.
  • Szerző: Ripost

Meglepő esetről hallani, bár a másik oldal még nem nyilatkozott.

Az eset október 20-án történt, épp munkában voltam, amikor hívott egy nő az apám telefonján, hogy apu elesett az utcán, nagyon vérzik a feje, 12.10-kor hívta is a mentőket. Mivel távol voltam, egyből riasztottam a szomszédot, hogy nézze meg, mi történt. Mire ő odaért, már legalább 40 perc telt el, miközben van egy mentőállomás a XXII. kerületben, a helyszíntől 500 méterre – állította a Blikknek Antal, a férfi fia.

Egy rendőrautó is megállt, az egyenruhások kétszer is beszóltak, hogy megtudakolják, hol késlekedik a mentőkocsi.

Édesapám nem volt alkohol hatása alatt, nem azért esett el. Viszont egy vérző fejű, 76 éves ember ekkor már több mint 40 perce ült a hideg kövön. Később egy arra tévedt orvosi kocsiból kiszállt egy doktornő, hogy segítsen. Megmérte apám vérnyomását, ami az egekben volt, adott neki egy tablettát, de tovább kellett menniük – folytatta Antal.

A rendőrök mindvégig István mellett maradtak, a szomszéd bekísérte a házba a megsérült férfit, végül emlékei szerint 14 óra körül ért ki a mentő.

A Honvédkórházba szállították az édesapámat, a betegátvétel azonban a papírok szerint csak 15 óra 10 perckor történt meg. Tehát az első hívástól számítva több mint 3 óra telt el, mire édesapám a kórházba ért – mondta István. Hozzátette: a legfurább az, hogy a helyszíntől a kórház maximum 19 kilométerre van.

A lap hiába kérdezte az ügyről az Országos Mentőszolgálatot, lapzártáig nem kapott választ.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?